.

HP anunță noi oferte care ajută întreprinderile mici și mijlocii (IMM-urile) să-și pregătească infrastructura tehnologică pentru a susține o forță de muncă din ce în ce mai mobilă. Cu peste 1,1 miliarde de aplicații mobile utilizate la nivel global (1), organizațiile de toate mărimile se confruntă cu accesarea, administrarea și securizarea dispozitivelor mobile și datelor generate de acestea. Infrastructura convergentă HP este platforma ideală pentru un acces sigur și permanent la date și aplicații. Alături de soluțiile dezvoltate de parteneri precum Citrix, Microsoft și VMware, HP oferă mai multă accesibilitate și productivitate pentru angajați, pe măsură ce necesitățile de mobilitate continuă să crească.

Noile oferte de la HP includ soluții și servicii tehnologice, precum și programe de finanțare și training care permit IMM-urilor cu resurse limitate să simplifice operațiunile IT, extinzându-și în același timp posibilitățile de colaborare în contextul unei lumi din ce în ce mai mobile.

Soluții predefinite care securizează și simplifică accesul de pe dispozitivele mobile

Potrivit unei cercetări Gartner, până în anul 2016 cel puțin 50% dintre utilizatorii de e-mail din mediul de business se vor baza în primul rând pe tablete și dispozitive mobile, in locul desktop-ului tradițional.(2) Tendința de a utiliza acest tip de dispozitive pentru a accesa căsuța de e-mail și alte date de afaceri solicită IMM-urilor o infrastructură pregătită să susțină un nivel sporit de mobilitate.

Noile soluții și servicii HP permit organizațiilor:

•Să îmbunătățească nivelul de securitate prin soluția HP Client Virtualization SMB. Aceasta include arhitecturi de referință - precum servere HP ProLiant Generation 8 (Gen8) și software de client virtualization dezvoltate de Citrix, Microsoft sau VMware – care protejează datele companiei prin stocarea profilelor și datelor utilizatorilor pe un server centralizat . Acest lucru permite IMM-urilor să securizeze accesul la aplicații de pe computere tip thin client, laptop-uri, tablete și smartphone-uri. Informația rămâne astfel protejată pe server, chiar dacă dispozitivul este pierdut.

•Să reducă riscul și gradul de complexitate ale proiectelor de client virtualization prin HP Client Virtualization, Analysis and Modeling, un serviciu prestabilit care analizează mediul IT existent pentru a simplifica și accelera implementarea virtualizării în cazul organizațiilor medii și pentru a le ajuta să adopte tehnologia mobilă.

•Să simplifice adoptarea tehnologiei mobile prin HP Transformation Experience Workshop for Mobility, un serviciu care aliniază principalii factori de decizie pentru business și IT pentru a asigura accesul angajațiilor la date, îndeplinind totodată condițiile de securitate necesare.

•Să mărească timpul de funcționare continuă pentru o forță de muncă cu mobilitate în creștere prin HP Business Protection Solutions, arhitecturi preconfigurate de referință bazate pe Infrastructura Convergentă HP și pe cele mai bune practici în protecția datelor, securitatea rețelei și recuperare în urma dezastrelor. Aceste soluții personalizate permit IMM-urilor să-și creeze un program de administrare a riscului care să asigure acces permanent la datele companiei prin intermediul dispozitivelor mobile.

Noile instrumente de colaborare îmbunătățesc productivitatea angajaților mobili

Pentru a susține accelerarea adopției de dispozitive mobile, HP și partenerii săi ajută IMM-urile să mărească productivitatea angajaților și să fie mai eficiente.

•HP Unified Communications & Collaboration (UC&C) cu Microsoft Lync, o soluție integrată de hardware și software care îmbunătățește colaborarea și permite IMM-urilor să susțină video conferințe, să partajeze informații pe desktop-uri și să colaboreze pentru a-și crește productivitatea. Soluțiile UC&C includ software Microsoft Lync, telefoane HP cu VoIP, rețelistică HP, servere HP ProLiant Gen8, echipamente de stocare și servicii.

Simplificarea infrastructurii pentru IMM-urile care adoptă mobilitatea

Organizațiile mici și mijlocii au nevoie de un sistem de operare simplu, sigur și economic pentru a prelucra volumele din ce în ce mai mari de date și aplicații noi, atât în mediile conectate prin cablu, cât și în cele wireless. Noile soluții bazate pe Infrastructura Convergentă HP ajută companiile:

•Să simplifice procesul de administrare a rețelei prin HP Multi-Service Router Series (MSR), o platformă all-in-one personalizabilă care permite clienților să înlesnească implementarea rețelelor prin integrarea unor funcții de rețelistică securizată prin cablu și wireless într-un singur dispozitiv.

•Să reducă cheltuielile cu energia electrică prin seria de switch-uri HP 19910 8G cu tehnologie care permite economisirea de energie prin alimentare de pe internet (PoE – Power over Internet), pentru a livra acces la rețea simplu, de încredere și eficient pentru aplicații multimedia, de tip voce sau video.

•Să gestioneze explozia de date nestructurate, generate de un număr din ce în ce mai mare de angajați mobili, cu ajutorul HP X5000, care furnizează capacitate de stocare mai mare și admiministare simplificată a acestor date. Această platformă de tip NAS, compactă și cu disponibilitate înaltă, reduce timpul de administrare IT al IMM-urilor, asigurând accesul utilizatorilor la fișierele de date de pe dispozitivele lor mobile.

Mai mult suport pentru IMM-uri și partenerii de distribuție

HP oferă IMM-urilor și partenerilor de distribuție o varietate largă de programe care să le faciliteze dezvoltarea, să le creeze noi surse de venit și să le asigure colaborarea. Programele de dezvoltare oferă:

•Opțiuni avantajoase de finanțare prin programul HP Even Better than Zero, care permite companiilor să achiziționeze în leasing echipamente HP cu o rată implicită mai mică decât zero, beneficiind și de o opțiune de cumpărare la prețul pieței, disponibile prin HP Financial Services.

•Îmbunătățirea abilităților de vânzare ale proprietarilor de întreprinderi mici prin programul HP Learning Initiative for Entrepreneurs (HP LIFE) e-Learning. Noua platformă bazată pe cloud și găzduită de infrastructura HP Converged Cloud oferă cursuri si înformații gratuite în 20 de limbi care să ajute IMM-urile să-și pornească sau să-și dezvolte afacerile. Începând cu anul 2007, HP LIFE a ajutat la crearea a 43,000 de locuri de muncă în 20,000 de organizații din întreaga lume.(3)

Disponibilitate

HP Client Virtualization SMB Reference Architecture for Microsoft VDI va fi disponibil începând cu luna septembrie. Toate celelalte soluții și servicii pot fi solicitate de la HP sau de la partenerii de distribuție ai companiei de pe tot globul.