.

Telefonul Nokia 7650, echipat cu un aparat foto încorporat, cu o interfață pentru utilizatori radical îmbunătățită și cu un ecran color de mari dimensiuni, deschide noi perspective în domeniul comunicațiilor personale.

Nokia a introdus pe 19 noiembrie 2001, odată cu lansarea telefonului Nokia 7650, o nouă categorie de produse pentru imagini în cadrul portofoliului său de telefoane mobile. Telefonul Nokia 7650 este dotat cu un aparat foto digital și dispune de funcția multimedia messaging (MMS), pentru cei care doresc să imortalizeze pe loc anumite momente și să trimită mai departe fotografiile obținute. Livrările pentru telefonul Nokia 7650 se fac în România prin GlobalNet, începând din august 2002.
'Lansarea Nokia 7650 reprezintă un pas crucial pentru industria de profil. Istoria a demonstrat că evoluția modului nostru de a comunica poate genera noi culturi ale comunicării. Asemenea tranziției de la radio la televiziune, evoluția de la mesajele text la mesajele multimedia marchează o nouă eră a comunicațiilor, care combină imagini, sunet și text. Până la sfârșitul anului 2002, estimăm că peste jumătate din toate terminalele Nokia vor fi dotate cu MMS, iar în 2003 MMS va fi o funcție specifică tuturor telefoanelor Nokia', a declarat Jorma Ollila, președinte și CEO Nokia.
Funcțiile pentru imagine ale telefonului 7650 includ un aparat foto digital încorporat, cu rezoluție VGA, posibilitatea de a lua și trimite fotografii, un album foto pentru păstrarea fotografiilor și un ecran color de 176x208 pixeli. Mesajele MMS funcționează în mare parte ca cele de tip SMS, dar le permit, în plus, utilizatorilor să combine conținuturi de tip audio, grafic, text și imagine într-un singur mesaj. Odată selectată o imagine, scris un text și inclus un clip audio, mesajul multimedia poate fi trimis direct spre un alt terminal echipat pentru a procesa mesaje multimedia sau spre adresa de mail a destinatarului. Interfața grafică avansată și joystick-ul cu 5 direcții de navigare adaugă viteză și accesibilitate utilizării acestui nou dispozitiv.
Nokia 7650 oferă o gamă completă de funcții pentru necesități profesionale, în mediul EGSM900/1800. Aceste funcții includ conexiuni GRPS și HSCSD, WAP, Bluetooth și conectare în infraroșu, email și suport MIDP Java. Speaker-ul handsfree și apelarea vocală fac ca acest telefon să fie un instrument comod atunci când utilizatorul se află în mișcare. Sistemul de operare Symbian permite adaptarea și adăugarea de caracteristici în meniul telefonului de către companii și utilizatori individuali, care vor putea să achiziționeze numeroase aplicații software suplimentare, concepute de dezvoltatori de soft independenți. Kit-ul de dezvoltare software pentru Nokia 7650 poate fi obținut prin www.forum.nokia.com.
Utilizatorii pot extinde funcționalitatea telefonului Nokia 7650 prin serviciile oferite de Club Nokia. Gestionarea, manipularea și trimiterea fotografiilor, expedierea de e-cards, precum și crearea mesajelor multimedia se face cu ușurință prin serviciul Photo Zone.
Cu ajutorul bateriei 750 mAh Li-Ion, telefonul Nokia 7650 are un timp de convorbiri de 2 până la 4 ore și un timp de standby de 4-10 zile. Nokia 7650 cântărește 154 gr și are o memorie mare, dinamică, pentru stocarea imaginilor și aplicațiilor suplimentare, precum informațiile de contact cu fotografii, mesaje, notițe de calendar și liste de sarcini. Telefonul acceptă o mare varietate de accesorii opționale pentru gestionarea consumului, accesorii portabile și conectare Bluetooth.