.

Nokia România anunță că dezvoltatorii români se pot înscrie de acum în competiția „Calling All Innovators" (www.callingallinnovators.com/romania), concurs care a ajuns la a treia ediție la nivel mondial. Înregistrându-și în concurs aplicațiile pentru terminale mobile, dezvoltatorii români au ocazia de a se alătura comunității de dezvoltatori Nokia (https://publish.ovi.com), de a-și vedea aplicațiile disponibile la Nokia Ovi Store și a ajunge, în acest fel, la milioane de utilizatori din întreaga lume.

Dezvoltatorul român care va fi ales câștigător al primului loc va fi premiat cu 6.000 de Euro net, în timp ce aplicațiile clasate pe locurile doi și trei vor aduce creatorilor 3.000 de Euro și respectiv 1.000 de Euro net. Mai mult, dezvoltatorii români vor avea, de asemenea, șansa de a participa în concursul la nivel global, unde câștigătorii Marelui Premiu primesc 30.000 USD și un loc de cinste în Ovi Store (http://store.ovi.com).

"Nokia are o încredere uriașă în ideile mari. Ne dorim să inspirăm persoanele creative și să impulsionăm procesul de schimbare. Calling All Innovators este o oportunitate pentru toți dezvoltatorii, care sunt invitați să imagineze și creeze la scară mare aplicații și conținut pentru terminalele mobile Nokia. Acest concurs s-a bucurat de un succes imens în străinătate – în 2009, au existat peste 1.700 de înscrieri de la dezvoltatori din peste 85 de țări. Avem încredere că și dezvoltatorii români doresc să își împărtășească ideile și să le ducă la următorul nivel", precizează Răzvan Petrescu, Country Manager Nokia România.

În acest an, participanții la concurs își pot înscrie aplicațiile în una din cele patru categorii: Eco / O atitudine verde – aplicații care, fiind create din grija față de mediu, contribuie la salvarea planetei, Divertisment – aplicații care oferă cea mai bună experiență multimedia, Productivitate – aplicații care fac viața oamenilor mai ușoară și îi ajută să își optimizeze activitățile și Dezvoltare socială – aplicații care demonstrează că utilizarea dispozitivelor mobile îmbunătățește viețile oamenilor. După ce s-au decis care categorie este compatibilă cu aptitudinile și interesele lor, dezvoltatorii vor trebui să se decidă asupra aplicațiilor pe care utilizatorii români și le-ar dori. Al doilea pas constă în dezvoltarea aplicației, a conținutului sau a widgetului, care trebuie să funcționeze pe dispozitive mobile Nokia și sunt relevante pentru piața locală și pentru utilizatorii români. Aplicațiile pot fi în limba română, însă cele înregistrate în concursul global trebuie să fie în limba engleză.

Toți dezvoltatorii români care doresc să participe la concurs trebuie să își înscrie aplicațiile până la data de 18 mai 2010. Procesul de înscriere a aplicației este foarte simplu, necesitând crearea unui cont și înregistrarea pe site-ul oficial al concursului – www.callingallinnovators.com. Pentru a înscrie cu succes o aplicație, participanții vor trebui să încarce pe site toate fișierele necesare instalării aplicației, dar și să indice modelele de terminale Nokia pe care aplicația funcționează. Documentația suplimentară – cum ar fi modalitatea de funcționare, sursa de inspirație și modul în care a fost creată aplicația – poate fi inclusă, dar nu este obligatorie.

Aplicațiile vor fi analizate și notate de către un juriu local, pe baza următoarelor criterii: funcționalitate și calitate, unicitate, noutate și inovație, utilitate și creativitate, precum și caracterul comercial și potențialul de piață. Finaliștii vor fi anunțați în luna iunie, iar câștigătorii în luna septembrie 2010.