.

Nokia a prezentat la Nokia Mobility Conference (Barcelona, 4 nov. 2005) 3 noi terminale multimedia, inclusiv un terminal pentru TV mobil.

Nokia 92 (foto) include un receptor video digital ce permite utilizatorilor să vizioneze și să înregistreze transmisii TV. N71, în schimb, vine cu un radio FM stereo integrat, player de muzică și playere video și include noul browser web al Nokia pentru telefoane inteligente ca și funcții de apelare video.

Modelul N80 vine cu conectivitate WLAN și suport potential pentru VoIP. Nokia a introdus pe piață terminalele din seria N în aprilie anul acesta în scopul de a-și întări poziția pe piața telefoanelor de lux. În ciuda creditului tehnologic de care se bucură Nokia, primul set de terminale scumpe a fost primit cu un anume scepticism, sesizează WorldMarkets Research. Suportul pentru voce prin rețele locale wireless (VoWLAN) inclus în N80 marchează popularitatea în creștere a VoIP ca alternativă ieftină la vocea mobilă în ariile deservite cu conectivitate WLAN. Noile terminale vor fi lansate pe piață în prima jumătate a anului 2006 și vor avea prețuri cuprinse între 480 USD și 720 USD.

Producătorul finlandez continuă să aibă creșteri puternice la vânzările de telefoane ieftine pe piețele în dezvoltare, dar este foarte optimist în legătură cu potențialul de creștere din spațiul smartphone. Directorul executiv Jorma Ollila, citat de WMR estimează că piața telefoanelor inteligente se va dubla la 100 mil. unități vândute în 2006. Nokia intenționează să livreze în jur de 40 mil. de terminale cu playere de muzică integrate până la sfârșitul lui 2005, alături de 100 mil. de telefoane cu cameră și prevede că 74% din terminalele din toată lumea vor avea funcții de cameră foto până în 2009.