.

Nordic Satellite AB (NSAB), operatorul suedez de comunicații prin satelit a anunțat pe 20 iunie lansarea biroului reprezentanță în România. Prezent în România începând din anul 2000, Nordic Satellite AB este recunoscut astăzi ca cel mai mare operator prin satelit din țara noastră.

Acționarii companiei sunt SES Global - cea mai mare companie de sateliți din lume, cu 75% din acțiuni - și Swedish Space Corporation - o companie de stat, cu 25% din acțiuni.

NSAB deține și operează doi sateliți SIRIUS care acoperă regiunile Nordică și Baltică ale continentului, alături de Europa Centrală și de Est, și oferă o gamă de soluții de comunicare TV, radio, date, Internet și multimedia, la calitate superioară.

NSAB a lansat în anul 1997 satelitul Sirius 2, în 1998 Sirius 3, iar în 2007 va lansa Sirius 4 pentru regiunea Europei de Est.

Principalele piețe ale NSAB sunt țările nordice (Suedia, Norvegia, Finlanda, Danemarca), statele baltice (Estonia, Lituania, Letonia), România și Moldova, Bulgaria. În România, NSAB asigură serviciile sale mai multor companii de cablu TV încă din 2000.

'Suntem deja de cinci ani parte din procesul de dezvoltare tehnologică a României. Astăzi răspundem dinamicii pieței locale de comunicații și ne reafirmăm interesul și suportul. Prezența noastră oficială în România va genera un impact direct asupra progresului pieței locale, oferind valoare adaugată serviciilor partenerilor noștri. Noi credem că viitorul este aici. Astăzi deja asigurăm transmisii HDTV (High Definition TV), ceea ce înseamnă următorul pas în televiziune, prin intermediul SIRIUS ' spune Per Norman, General Manager, Nordic Satellite AB.

Conform lui Lennart Bjorn, regional manager NSAB pentru România, compania acordă o atenție din ce în ce mai mare României, fiind primul operator de sateliți care a intrat în România. "România face parte din zona de primă atenție pentru viitor. Piața de TV de aici este foarte interesantă prin diversitatea canalelor TV", a precizat dl. Bjorn. El a adăugat că NSAB dorește mai degrabă să fie o echipă flexibilă de profesioniști care asigură servicii personalizate clienților săi, decât să se comporte ca o mare corporație.

La rândul său, Excelența Sa Svante Kilander, Ambasadorul Suediei la București, prezent la eveniment, a precizat că România se schimbă rapid în direcția care trebuie, cea a Europei. În acest sens, colaborarea între o companie suedeză și cele din România este benefică chiar pentru Europa, nu doar pentru companiile respective. "În opinia mea, NSAB reprezintă modelul suedez bazat pe tehnologie înaltă, eficiență, cunoaștere, flexibilitate, decizii înțelepte și rapide. Aceasta este, de fapt, contribuția Suediei la restul Europei", a arătat Ambasadorul Suediei la București.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizitați pagina web a companiei: www.nsab-sirius.com