.

Interviu cu Stephane LeDREU, Vicepreședinte Business Development EMEA - Nortel Networks

C@M: Care este semnificația organizării Conferinței 450 Digitalisation în România?
Stephane LeDreau:
Evenimentul 450 Digitalisation este unul extrem de important, fiind singurul dedicat tehnologiei CDMA450. Evenimentul le oferă vânzătorilor și operatorilor posibilitatea de a-și face cunoscute punctele de vedere în privința afacerii CDMA450 și de a discuta asupra zonelor în care se pot face îmbunătățiri și unde pot coopera pentru a face acest business unul de succes.

C@M: Vedeți tehnologia CDMA2000, care va fi lansată de Zapp în toamna acestui an, ca fiind mai degrabă orientată pe date decât pe voce în termeni de calitate a transmisiunii, venit per utilizator și mesaj de marketing?
Stephane LeDreau:
Compania Nortel Networks nu furnizează infrastructură operatorului Zapp, așa încât nu este în măsură să comenteze acest lucru.

C@M: Vedeți EV-DO ca o alternativă comercială la tehnologiile broadband de linii fixe în țările cu PIB scăzut, așa cum susțin unii analiști?
Stephane LeDreau:
EV-DO este o alternativă excelentă pentru furnizarea de date la viteze înalte broadband. Tehnologia ajunge la performanța de 2Mbps care într-un mediu de descărcare oferă un serviciu echivalent cu cel wireline DSL. Având și un avantaj semnificativ de acoperire, tehnologia 450MHz este o soluție perfectă pentru DSL ca tip de serviciu în zonele rurale și în cele urbane. Nortel a fost pionierul implementării EV-DO la 450MHz în Cehia, pentru operatorul Eurotel Praha.

C@M: Credeți că serviciile CDMA450 sunt o alternativă 3G la standardele UMTS?
Stephane LeDreau:
Nortel crede că CDMA450 este complementară tehnologiilor 3G.

C@M: Care sunt piețele de interes din Europa pentru Nortel?
Stephane LeDreau:
Nortel este axată, cu precădere, pe dezvoltarea CDMA450 în Rusia și în țările din Europa Centrală și de Est.

Articol apărut în COMUNIC@ȚII MOBILE - Revista afacerilor Telecom @ Mobile Media. ANUL IX - NUMĂRUL 48 - septembrie 2004

Comandați online ediția print a revistei COMUNIC@ȚII Mobile: