.

Intracom Telecom, furnizor global de sisteme de telecomunicații și soluții, a anunțat pe 15 februarie lansarea noului echipament radio Point-to-MultiPoint (PtMP) MW, WiBAS micro-BS ce asigura conectivitate pentru mediul corporate și rezidențial. Compania va expune produsul său unic la standul 7B50, în sala 7, la MWC Barcelona, 25-28 februarie 2019. "Ne-am angajat să îndeplinim orice cerință pentru broadband FWA de cea mai înaltă calitate în zonele rezidențiale suburbane și rurale, ne-am extins portofoliul radio (MW) cu o nouă generație de Sistem Point-to-MultiPoint, o statie compacta care oferă cea mai mare capacitate, confort, performanță și caracteristici de economisire a energiei de pe piață si care in acelasi timp se integreaza discret cu mediul înconjurător. Aceasta noua dezvltare de produs reafirma inovatia si leadership-ul companiei in domeniul sistemelor PtMP, permițând astăzi clienților noștri să ofere abonatilor lor calitate superioară și servicii ultra-broadband", precizează John Tenidis, Director de Marketing Soluții Wireless Intracom Telecom.
 
Operatorii de telefonie mobilă și Internet Service Providers pot beneficia acum de noul echipament WiBAS micro-BS , o stație de bază PtMP MW (BS) de exterior care operează în banda de frecventa licentiata de 28 GHz. Echipamentul furnizează conectivitate IP de ultimă generație pentru rețelele de acces fix wireless (FWA) și se potrivește perfect nevoilor unui operator pentru instalarea spatii greu accesibile, ce nu permit instalarea de echipamentelor tipice, atat in locațiile de abonati rezidentiali, cat și corporate.
 
 
Folosind o antenă compactă omnidirecțională, WiBAS micro-BS ofera o arie mare de acoperire. putand fi instalat în centrul unei zone rurale pentru a deservi abonatii din zona   Datorită mărimii reduse, WiBAS  micro-BS nu solicită infrastructuri de telecomunicații de mari dimensiuni pentru implementare. Acesta combină capacitățile sofisticate QoS cu o operare robustă și eficientă, fiind pe deplin compatibilă cu toate stațiile terminale WiBAS disponibile. Este de remarcat faptul că statia radio WiBAS  micro-BS este construita pe baza celor mai avansate tehnologii disponibile pe piață.
 
Ca si in cazul tuturor sistemelor radio inovatoare de tip MW,  fabricatia acestui sistem radio va a avea loc în baza principală de producție a Intracom Telecom, Intrarom, in România.