.

Canon Europe anunţă lansarea gamei de obiective Sumirei Prime – o gamă care cuprinde şapte obiective fixe rapide de cinema cu T-stop, toate dotate cu montură PL interschimbabilă, care poate fi transformată în montură EFii. Venind în completarea ofertei de echipamente de cinema, noile obiective - CN-E14mm T3.1 FP X, CN-E20mm T1.5 FP X, CN-E24mm T1.5 FP X, CN-E35mm T1.5 FP X, CN-E50mm T1.3 FP X, CN-E85mm T1.3 FP X şi CN-E135mm T2.2 FP X sunt compatibile cu orice cameră de cinema cu montură PL dotată cu senzor cu format de 35 mm full-frame sau cu senzor format Super 35 mm, inclusiv cu camerele din gama Cinema EOS. Datorită noului aspect cinematografic şi al tonurilor calde de culoare, aceste obiective fixe au fost create pentru a susţine creativitatea şi operabilitatea în industria cinematografică. Gama Sumire Prime se lansează pe piaţă într-un moment în care cineaştii îşi doresc să facă faţă standardelor tot mai înalte referitoare la conţinutul de calitate, într-un stil mai creativ, mai personal şi mai expresiv. 
 
Excelenţă optică: Noul look cinematografic adoptat de Canon
 
Pornind de la tradiţia Canon de a oferi excelenţă optică, cele şapte obiective fixe oferă noi perspective de imagine celor ce lucrează în industria cinematografică. Păstrând atenţia la detalii, obiectivele beneficiază de un element asferic cu diametru mare şi este realizat din sticlă pentru eliminarea aberaţiilor, asigurând un aspect delicat şi catifelat atunci când diafragma se apropie de setarea maximă în timpul filmării. Acest design optic unic asigură redarea unei imagini clare şi naturale, contribuind la obţinerea unor imagini cinematografice de o calitate impresionantă şi în tonuri mai calde. 
 
 
Dotate cu o diafragmă cu 11 lamele, toate obiectivele beneficiază de control manual precis, oferind cineaştilor niveluri profunde de bokeh rotund pentru o prezentare mai discretă a subiectelor şi pentru a surprinde lumina într-un mod mai natural - ideal pentru realizarea cadrelor intime ce atrag atenţia telespectatorului către anumite detalii. Datorită diametrului generos al obiectivului, utilizatorul are posibilitatea de a folosi o valoare T mai luminoasă, astfel că aceste obiective devin alegerea ideală pentru filmările în condiţii dificile de luminozitate scăzută, precum şi pentru surprinderea unei scene cu o profunzime a câmpului redusă, când ambientul şi atmosfera sunt elemente esenţiale.  
 
Montură PL cu acoperire full-frame
 
Obiectivele Sumire Prime sunt prevăzute cu o montură PL interschimbabilă, ce poate fi transformată în montură EF şi apoi din nou în montură PL. Această opţiune asigură o compatibilitate mai mare pentru cineaştii profesionişti care folosesc camere de filmat full-frame şi Super 35 mm şi satisface exigenţele industriei, oferind posibilitatea de a realiza orice fel de filmare, de la producţii de dramă la producţii cinematografice la cel mai înalt nivel, fie în studio, fie într-un anumit loc. Compatibilitatea obiectivelor cu Sistemul Canon Cinema EOS, cu vârful de gamă din seria Canon Cinema EOS full-frame – modelul C700 Full Frame – precum şi cu alte echipamente full-frame oferite de alţi producători contribuie decisiv la capacitatea utilizatorilor de a oferi imagini de neuitat, de o calitate deosebită. 
 
 
Creat cu atenţie pentru încredere şi rezistenţă 
 
Gama de obiective Sumire Prime preia tonul de culoare subtil şi cald de la gama de obiective Canon Cinema full-frame. Această compatibilitate le oferă cineaştilor avantajul de a putea schimba cu uşurinţă obiectivele în timpul unei producţii, fără a afecta tonul de culoare. În timpul unei filmări pe un platou aglomerat, această unitate reduce nevoia de recalibrare, care necesită timp, asigurând consistenţa cadrelor, indiferent de obiectivul folosit. 
 
Toate cele şapte obiective fixe adoptă un pas de 0,8 mm atât pentru inelul de diafragmă, cât şi pentru inelele de focalizare şi sunt poziţionate similar pe obiectiv. În plus, obiectivele au acelaşi diametru frontal iii, eliminând nevoia de reglare a accesoriilor de susţinere la înlocuirea obiectivelor. De asemenea, toate obiectivele prezintă o rezistenţă deosebită la focalizare, permiţând reglaje fine de focalizare ce pot fi realizate într-un interval de rotire de peste 300 de grade. Cineaştii pot conta pe o încadrare consistentă atunci când compun un cadru, datorită reducerii fenomenului de „focus breathing“, eliminând variaţiile de perspectivă ce apar uneori la focalizarea pe alt subiect.
 
Stephen Hart Dyke, Professional Imaging Product Marketing Manager, Canon Europe, afirmă: „Intensificarea competiţiei pe piaţa de cinema şi creşterea cererii din partea telespectatorilor referitoare la conţinutul de calitate au determinat cineaştii să îşi extindă limitele creative pentru a face faţă presiunii. În acest context, s-a creat o cerere tot mai mare pentru camere de filmat cu senzor full-frame de 35 mm şi obiective fixe rapide care pot surprinde un aspect mai dramatic şi pot oferi imagini de calitate deosebită - detalii ce ajută o producţie să se remarce. Cu toate acestea, gama obiectivelor full-frame de 35 mm este încă relativ limitată, de aceea obiectivele Sumire Prime vin să ofere cineaştilor profesionişti o nouă opţiune, flexibilitate şi consistenţă atunci când filmează, permiţându-le totodată să îşi personalizeze modul de operare şi să îşi expună mai bine viziunea creativă cu ajutorul mult-apreciatului „aspect cinematografic“.“