.

Intracom Telecom anunță disponibilitatea pe piața americană a soluției StreetNode dedicată transportului informației din sisteme de micro cellule de tip 4G și nu numai,  soluție funcționând în benzile de frecvență de 28GHz și 60GHz, în conformitate cu normele de reglementare americane FCC. Compania a prezentat acest produs cu caracteristici unice și cu ocazia  Mobile World Congress, la standul 7B54, sala 7. “Necesitatea lansării liniei de produse conforme cu normele FCC pentru racordarea la rețea a sistemelor de tip “4G Small Cell”, prin intermediul benzilor de frecvență de 28/39/60 GHz, a fost alimentată de cerințele clienților din piața S.U.A pentru a avea o soluție adresabilă cu succes aplicațiilor care necesită o lărgime mare de bandă. Caracteristicile inovatoare ale produsului StreetNode, asigură un minim efort de instalare/implementare precum și o capacitate și performanțe maximizate, permițând astfel operatorilor să livreze cea mai bună soluție de conectare atât în mediul urban precum și la nivel stradal", precizează John Tenidis, Directorul de Marketing al portofoliului de soluții wireless din cadrul Intracom Telecom.
 
 
Soluția StreetNode operează în benzile de frecvență de 28GHz și 60GHz, cu scopul de a adresa cererințele speciale din piața SUA, precizează oficialii firmei. Această gamă cu adevărat inovatoare de produse de racordare Small Cell cu auto-aliniere și provizionare automată, este special concepută pentru a face față multiplelor provocări de implementare la nivel stradal, pe stâlpii de iluminat, în stațiile de autobuz și ziduri. Conceptul StreetNode revoluționează arhitectura de racordare a sistemelor de tip “Small Cell” la rețea datorită modului de operare de tip SDR (Software Defined Radio), permițând funcționarea sistemului, în funcție de necesități, fie în mod punct la punct (PtP), fie punct la multipunct (PtMP) fără a necesita nicio modificare de tip hardware sau software. Sistemul, care poate fi conectat la rețea într-un interval de câteva minute, este controlat de către un sistem de management al rețelei cu capabilități de auto organizare (SON – Self Organizing Network) prin care se simplifică provizionarea, se asigură disponibilitatea serviciilor precum și optimizarea automată a acestuia. 
 
Intracom Telecom, ce activează în România prin subsidiara sa INTRAROM S.A., este angajată în îmbunătățirea echipamentelor și evoluția acestora către banda de frecvență de 39GHz, estimate a se întâmpla în decursul anului 2016, putând oferi capacități per purtătoare care depășesc 1,6 Gbps pentru fiecare sector PtMP și 3 Gbps în modul PtP.