.

Atos lansează o nouă soluție unificată în cloud de Identity and Access Management (IAM), care asigură o securitate digitală absolută. Aceasta va funcționa ca un sistem unic de management al identificării și accesului pentru toate platformele, în cloud sau on-premise. “Grație soluției unificate în cloud de Identity and Access Management de la Atos, clienții noștri pot oferi un acces sigur și comod către resurse critice pentru utilizatorii de business, respectând în același timp reglemetările de conformitate. Soluția noastră facilitează sarcinile de zi de zi și optimizează costurile”, precizează Sébastien Brachet, Managing Director of IAM/IGA Atos Group.
 
Noua soluție, bazată pe software-ul Evidian produs de Atos, permite organizațiilor să dețină un control absolut al tuturor identităților care necesită acces în propriile sisteme de business, oferindu-le o securitate absolută. Lansarea va avea loc în cadrul celei de-a patra ediții a conferinței Atos Technology Days din Paris.
 
O singură autentificare pentru accesul în medii multi-cloud și on-premise
 
În prezent, companiile utilizează și accesează numeroase soluții cloud de la diferiți furnizori. Fiecare soluție are propriul sistem de identificare și mai multe coduri de acces pentru utilizatori .  
 
Prin intermediul soluției unificate în cloud de Identity and Access Management de la Atos, companiile își pot crea și administra o bază de date unică cu identități digitale și drepturi de acces. În acest mod, utilizatorii au nevoie de o singură autentificare pentru a accesa medii multi-cloud și on-premise.  
 
Securitate sporită și control absolut al tuturor identităților
 
Cu ajutorul acestei soluții complete de securitate a datelor, organizațiile pot proteja accesările utilizatorilor și pot avea un control absolut al identităților acestora, decât să fie nevoite să gestioneze mai mulți furnizori de soluții cloud. De asemenea, companiile vor avea acces la o consolă unică de Identity and Access Management pentru a administra identitățile digitale și drepturile de access. Soluția Atos facilitează aplicarea de politici, raportare a conformității și a răspunsurilor la incidentele de securitate.
 
Mai multe beneficii
 
Soluția unificată în cloud de Identity and Access Management este integrată în platforma cloud și gestionează în mod centralizat accesul la platformele în cloud și on-premise, astfel incat:
 
- facilitează migrația în cloud, evitând complexitatea adaptării politicilor de gestionare a accesului necesare la schimbarea furnizorilor de cloud
 
- simplifică auditul cu un punct unic de administrare și monitorizare, 
 
- asigură configurarea automată și rentabilă și de-configurarea aplicațiilor de tip SaaS, exact la momentul oportun pentru clienți – eliminând riscurile asociate cu conturi latente.
 
Despre Atos SE
 
Atos este lider global în transformare digitală cu peste 110.000 de angajați în 73 de țări și venituri anuale de peste 11 miliarde de euro. Numărul 1 în Europa în servicii de Cloud, Cybersecurity și High-Performance Computing, grupul Atos oferă soluții end-to-end de Orchestrated Hybrid Cloud, Big Data, Business Applications și Digital Workplace. Grupul este Partenerul Global pentru Tehnologia Informației al Jocurilor Olimpice & Parlimpice și operează sub brandurile Atos, Atos Syntel și Unify. Atos este o Societate Europeană (SE), listată la Bursa din Paris cu indicele CAC 40. 
 
Scopul Atos este de a contribui la proiectarea viitorului industriei IT. Expertiza și serviciile sale sprijină atât dezvoltarea cunoștințelor si a educației, precum și abordările multiculturale și pluraliste ale cercetării, toate contribuind la excelența științifică și tehnologică. La nivel global, grupul permite clienților, angajaților și colaboratorilor săi, dar și membrilor societății în general, să trăiască, să lucreze și să se dezvolte în mod durabil și cu încredere în domeniul tehnologiei informaţiei.