.

Sheba Distribution, reprezentant al brandului Garmin în România aduce actualizări noii versiuni a celei mai avansate hărți de GPS de pe piață, Atlasul Digital al României 2012. Noua versiune, RO.A.D. 2012.30 dispune de un plus de mii de kilometri de drumuri și localități la nivel de numere poștale, iar pentru pasionații de istorie noi situri reconstituite 3D.

În plus față de ediția precedentă sunt adăugați peste 13.000 de kilometri de drumuri, ridicând acoperirea în teritoriu la un total de 250.020,46 km de căi de comunicații. Dispune de localități noi la nivel de număr poștal în județele Maramureș, Satu Mare, Timiș, Dolj și Prahova, iar numărul de informații de tip punct de interes se ridică în această ediție la 311.059, împărțite în 437 de categorii.

ROAD2012.30 este singura hartă de navigație din lume care combină detalii topo cu o structură de drumuri rutabilă, la nivel inclusiv de drumuri de pământ și poteci, cu adrese poștale de o precizie neegalată, orașe cu blocuri 3D și modele minuțios realizate la construcții vechi, de patrimoniu, sau noi, definitorii pentru peisajul urban actual. Actualizările la hartă sunt constante și consistente de la o ediție la alta și sunt documentate în Jurnalul Hărții, în care sunt trecute contribuțiile și autorii acestora, datele la care s-au efectuat precum și denumirile localităților și planșelor afectate.

Față de hărțile obișnuite de pe piață, Atlasul Digital al României are un grad de actualitate fără egal, în această ediție găsindu-și locul binemeritat continuarea centurii Aradului și legătura la A1 în dreptul aeroportului din Arad, pasajul rutier de la Câmpina, hobanatul de sub Podul Otopeni, accesul deviat de construcția metroului din Drumul Taberei precum și multe cartiere rezidențiale noi (Orizont din Buzău, Orhideea Gardens din București, etc.), sensuri unice și giratorii apărute între timp.

Galeria modelelor 3D s-a îmbogățit cu reprezentarea detaliată a reconstiturii cetății medievale de la Râșnov.

Pasionații de istorie vor descoperi în această ediție în premieră elementele de detaliu ale cetăților medievale de la Șcheia, Jdioara, Șiria, Poienari (Căpățânenii Ungureni), Orația (Podu Dâmboviței), Mediaș, Rupea și Șoimoș, ale bisericilor evanghelice fortificate de la Biertan și Mediaș, ale abației cisterciene fortificate de la Cârța, ale curții medievale cneziale de la Sălașu de Sus, ale bisericii evanghelice fortificate, cetății medievale teutonice de pământ și ale celei de piatră de la Feldioara, ale cetăților romano-bizantine Noviodunum de la Isaccea, Proslavița de la Nufăru și Aegyssus de la Tulcea, ale castrului roman legionar Apulum de la Alba-Iulia, ale celui legionar de la Drajna de Sus, ale castrelor auxiliare de la Boița, Olteni, Pojejena, Feldioara (Ucea), Vărădia-Rovină, Bumbești-Gară, Inlăceni si de la Mălăești-Sfârleanca, reconstituirea traseului zidurilor cetăților medievale bastionare turcești de la Brăila, Isaccea, Babadag și Constanța, a castrului roman de marș și a valurilor de pământ de la Supuru de Sus, a castrului roman de pământ de la Ighiu, a celor două castre romane de marș de la Zalău-Dealul Lupului, ale drumurilor antice, tumulilor, tabiilor turcești din sec XIX și cazematelor românești din primul război mondial de la Isaccea, a fortificațiilor de asediu rusești de la Brăila (1829) precum și ridicările topo ale tell-urilor e-neolitice Gumelnița de la Oltenița, Sultana-Malul Roșu și Ghețărie și Cetățuie și Mocuța de la Luncavița.

Dispunând de un concept original, cu actualizări trimestriale, rodul muncii pasionaților și specialiștilor din echipa Proiectului România Digitală (www.romaniadigitala.ro), Atlasul Digital al României este opțiunea profesioniștilor din toate domeniile și instrumentul preferat de navigație a pasionaților de drumeții în aer liber.

Ediția actuală are o mărime de 466 MB și rulează exclusiv pe echipamente de navigație Garmin, o listă a acestora fiind disponibilă la linkul de mai jos:

http://www.rqa.ro/produs.php?id=442&subcat_id=39&cat_id=19

Atlasul Digital al României v4.30, RO.A.D.2012.30 poate fi achiziționat la un preț de 455 Lei + TVA accesând acest link:

http://www.garmin.ro/produs.php?id=452&subcat_id=39&cat_id=19