.

Acer a anunțat un nou model din seria Chromebook 15, serie distinsă cu numeroase premii. Noul dispozitiv este singurul Chromebook de pe piață cu un ecran de 15,6 inci și dispune de un design elegant, cu o construcție din aluminiu, și de o autonomie extinsă, de până la 12 ore. Pe lângă ecranul generos Full HD IPS, disponibil în variantă tactilă și standard, noul Acer Chromebook 15 (CB515-1H/1HT) oferă performanțe solide și o autonomie de până la 12 ore, ce permite utilizarea computerului pe durata întregii zile pentru consumul de media, ca și pentru jocuri și diverse aplicații. „Ecranul uriaș al noului Acer Chromebook 15 este un festin vizual”, a declarat James Lin, General Manager, Commercial & Detachable Notebooks, IT Products Business, Acer Inc. „Veți fi captivați de filme, aplicații, jocuri și navigare web, iar ecranul spectaculos face o pereche perfectă cu eleganța construcției din aluminiu, ca și cu performanța, silențiozitatea și autonomia de până la 12 ore. Chromebook 15 duce mai departe tradiția Acer de a furniza cele mai inovatoare echipamente Chromebook din lume, în cea mai diversă gamă de dimensiuni.”

La lansare, Chromebook 15 va oferi suport pentru aplicații Android prin Google Play Store, astfel încât clienții vor beneficia de acces la peste două milioane de aplicații Android, pentru a se distra, pentru a savura conținuturi multimedia și pentru a fi tot timpul conectați.

Ecranul generos și strălucitor este completat de difuzoare și o cameră web HD

Ecranul spectaculos de 15,6 inci le dă utilizatorilor posibilitatea de a se bucura de navigarea pe internet, de a juca jocuri și a urmări filme, și, de asemenea, stimulează productivitatea oferind mai mult spațiu pentru aplicații și taburi multiple. Ecranul Full HD are o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli ce redă imagini clare și vibrante.

Experiența vizuală este completată de două difuzoare full-size orientate în sus, ce pot reda conținut audio de înaltă definiție și un interval amplu de frecvențe și intensități de volum. Tastatura full-size și touchpadul generos sunt confortabile și le oferă utilizatorilor mai multă libertate la navigarea pe internet.

Camera web HD are un câmp vizual larg, de 88 de grade, grație căruia conversațiile video de acasă sau de la serviciu pot include mai mulți participanți. De asemenea, sunetul și imaginea sunt clare și fără distorsiuni, datorită microfonului încorporat, respectiv a gamei dinamice extinse (high dynamic range).

Autonomie de top și design silențios, fără ventilatoare

Noul Acer Chromebook 15 oferă o autonomie de top în acest segment, de până la 12 ore, astfel că poate fi utilizat la muncă sau la școală, pentru streaming sau pentru distracție, pe durata întregii zile. Designul fără ventilatoare face ca funcționarea să fie silențioasă, perfect pentru lucrul în spații comune precum o cameră de acasă, bibliotecă sau cafenele.

Ultima generație de procesoare Intel® Celeron® cu două nuclee și Intel® Pentium® cu patru nuclee asigură performanțe excepționale în lucrul cu aplicațiile și la navigarea pe internet. Diversele versiuni ale Chromebook 15 vor dispune de 32 GB sau 64 GB de spațiu de stocare eMMC, ca și de 4 GB sau 8 GB de memorie RAM.

Design elegant, subțire, din aluminiu

Designul elegant și modern al noului Chromebook 15 iese în evidență prin folosirea aluminiului pe spatele ecranului și în zona de sprijin a palmelor, pentru o senzație plăcută la atingere și confort la utilizarea tastaturii; de asemenea, acest design face ca noul model să fie mai subțire și mai ușor decât generațiile anterioare. Chromebook 15 are o tastatură iluminată, ce permite o flexibilitate sporită în utilizare, și cântărește 1,72 kg, având dimensiunile 378 x 256 x 18,9 mm.

Fiți permanent conectat prin Wi-Fi și porturi USB 3.1 Gen 1 Type-C

Acer Chromebook 15 oferă o conexiune rapidă la internet cu tehnologia Intel® Wireless-AC (802.11ac) 2x2 MIMO. Utilizatorii se pot bucura de cel mai rapid mod de a transfera date, a face streaming video și de a conecta un monitor extern, prin cele două porturi USB 3.1 Gen 1 Type-C. De asemenea, computerul poate fi încărcat de la rețea prin adaptorul USB Type-C. Chromebook 15 se poate conecta la alte dispozitive periferice prin Bluetooth 4.2, două porturi USB 3.0, un port HDMI și o mufă comună pentru căști și microfon extern. Cititorul de carduri SD este compatibil cu carduri SDXC de până la 128 GB, perfecte pentru transferul și stocarea de fișiere mari.

Mai mulți utilizatori, mai ușor de administrat

Acer Chromebook 15 oferă suport pentru mai mulți utilizatori, pentru siguranța stocării datelor. Membrii familiei pot folosi împreună același computer logându-se cu conturile lor unice pentru a fi siguri că proiectele, conturile de Gmail și celelalte informații sunt în siguranță, chiar dacă notebook-ul este deteriorat sau furat. Stocarea datelor în cloud, în Google Drive, protejează fișierele, documentele și fotografiile și oferă siguranța că aveți întotdeauna cea mai recentă versiune.

Preț și disponibilitate

Acer Chromebook 15 va fi disponibil în variantă cu ecran tactil (CB515-1HT) sau standard (CB515-1H). Din luna octombrie va începe să fie comercializat în regiunea EMEA, la prețuri începând de la 499 de euro, și în America de Nord – inclusiv în SUA, unde va putea fi cumpărat din rețelele Best Buy și Acer Store - la prețuri începând de la 399 USD.

Specificațiile, prețurile și disponibilitatea diferă în funcție de regiune. Pentru detalii despre disponibilitate, specificațiile produselor și prețurile acestora vă rugăm să luați legătura cu cea mai apropiată reprezentanță Acer, accesând www.acer.ro.

Acer Chromebook 15 a fost prezentat la evenimentul de presă next@acer din cadrul IFA, în Germania, unde compania a anunțat o serie de noi echipamente și soluții. Pentru detalii, vizitați acer.com/nextatacer.

Despre Acer

Fondată în anul 1976, Acer este în prezent un lider global al industriei de ICT, compania fiind prezentă în peste 160 de țări. Ca viziune pentru viitor, Acer se concentrează asupra construirii unei lumi în care hardware-ul, software-ul și serviciile vor fuziona, deschizând noi orizonturi pentru consumatori și companii. De la tehnologii orientate către servicii la Internet of Things și de la gaming la realitatea virtuală, cei peste 7.000 de angajați ai Acer lucrează cu dedicare în cercetare, design, marketing, vânzări și servicii suport, pentru a oferi produse și soluții care elimină barierele dintre oameni și tehnologie.

www.acer.com