.

ASUS extinde gama O!Play cu modelul HD2, primul dispozitiv multimedia din lume cu suport USB 3.0 pentru transferul materialelor audio-video de înaltă definiție. Noul produs este compatibil cu hard disk-urile de 3.5 inci, oferă suport NAS, conectivitate cu terminalele iPhone, precum și facilitatea DLNA pentru a putea accesa fără efort divertismentul online.

Partajare prin USB 3.0, suport NAS, compatibilitate cu hard disk-uri de 3.5 inci

HD2 O!Play integrează interfața USB 3.0, pentru a oferi viteze de transfer de 10 ori mai mari decât USB 2.0. Un film în format HD poate fi transferat în numai 70 de secunde. Cu O!Play HD2, utilizatorii își pot extinde capacitatea de stocare a datelor, folosindu-l convenabil ca pe un hard disk extern, grație construcției compacte.

O!Play HD2 poate fi configurat să funcționeze ca NAS (Network Attached Storage), atunci când este integrat într-o rețea. Echipamentul are aplicații instalate pentru iTunes și Samba, precum și pentru funcțiile standard de FTP. Utilizatorii pot gestiona rapid conținutul multimedia folosind un singur dispozitiv. O!Play HD2 poate funcționa și ca un tonomat, care selectează la cerere melodiile disponibile.

Control de la distanță prin iPhone

Noul O!Play HD2 poate fi controlat cu ajutorul unui terminal iPhone funcționând pe post de telecomandă. Prin această facilitate, utilizatorul poate apela funcțiile de redare și de manipulare a conținutului multimedia.

Acces la materialele online

O!Play HD2 aduce divertismentul online la îndemâna oricui, putând accesa rapid peste 20.000 de posturi de radio, serviciile Picasa și Flickr, plus o mulțime informații utile, precum starea vremii și cotațiile bursiere.

Suport DLNA

DLNA (Digital Living Network Alliance) oferă un format standardizat pentru manipularea prin diferite echipamente a conținutului multimedia (filme, fotografii sau muzică). O!Play HD2 este compatibil DLNA, ajutând utilizatorii să partajeze conținutul între echipamentele din rețea.

Formate multiple

O!Play HD2 suportă cele mai populare formate, incluzând: MPEG2 (AVI/VOB), MPEG4 (AVO/Xvid), M2TS (Blu-ray), MKV (H.264), rmvb și navigația funcțională DVD a formatelor ISO și IFO. De asemenea suportă decodarea Dolby TrueHD, redând fără pierderi sunetul de pe discurile Blu-ray. HD2 O!Play oferă experiență audio completă, similară celor live, redând sunetul pe 7 canale.

ASUS oferă în mod constant actualizări online pentru driverele și firmware-ul O!Play. Odată cu apariția noilor standarde și a rafinării celor existente, dispozitivele O!Play primesc revizuiri operaționale prompte.

ASUS O!Play HD2 va fi disponibil pe piața românească prin distribuitorii autorizați începând de la jumătatea lunii noiembrie 2010, prețul aproximativ fiind 699 RON (TVA inclus).

Specificații:

Formate video suportate

MPEG1/2/4, H.264, VC-1, RM/RMVB

Extensii fișiere video suportate

MP4, MOV, XVID AVI, ASF, WMV, MKV, FLV, TS, M2TS, DAT, MPG, VOB, MTS, ISO, IFO, TP,TRP,M1V,M2V,M4V

Formate audio suportate

MP3, WAV, AAC, OGG, WAV, FLAC, AIFF, Dolby Digital AC3, DTS Digital Surround, Dolby True HD, ID3Tag, PCM/LPCM

Formate imagine suportate

JPEG, BMP, PNG, GIF, TIFF

Subtitrări suportate

SRT, SUB, SMI, SSA, TXT

Sisteme de fișiere suportate

FAT16/32, NTFS, HFS /HFS+, EXT3

Ieșiri

Composite (AV)

Component

Audio optic digital

Audio coaxial digital

HDMI 1.3

Intrări

Power (DC)

2 x USB 2.0

1 x USB 3.0 PC Link

USB/eSATA combo

Cititor de carduri: CF, SD+MMC, MS+MS Duo

RJ-45 LAN (10/100Mbps)

Dimensiuni

230.0 x 178.0 x 60.5 millimetri

730 grame