.

Noua imprimantă Xerox Direct to Object cu tehnologia inkjet oferă o metodă revoluționară de a personaliza direct obiectele, cu ajutorul unei tehnologii ce utilizează duze minuscule de oțel inoxidabil. Aceste duze intră în componența capetelor de imprimare - care au dimensiunea unui pachet de cărți de joc - și permit imprimarea pe obiecte de toate mărimile, de la capace de sticlă, la căști de protecție. Echipamentul poate imprima pe materiale din plastic, metal, ceramică și sticlă, ceea ce elimină necesitatea de a folosi etichete costisitoare. “Inovația deschide calea pentru a crea rapid produse personalizate, în contextul în care preferințele consumatorilor gravitează în jurul acestei tendințe”, precizează Brendan Casey, vice președinte Xerox Engineering Services. “Imaginați-vă că un suporter poate veni acasă cu o cască sau o minge care a fost personalizată chiar pe stadion, iar un magazin poate oferi servicii de personalizare pentru sute de produse.”
 
Echipamentul Xerox folosește algoritmi avansați care controlează duzele microscopice (ale căror dimensiuni au jumătate din diametrul unui fir de păr), pentru o obține cea mai înaltă calitate a imaginii. Echipamentul direcționează cu mare precizie jetul de cerneală, la distanțe de 6 mm, pentru a imprima pe suprafețe netede, aspre, ușor curbate sau cu denivelări, la rezoluții de imprimare între 300 și 1.200 dpi. Imprimanta poate personaliza până la 30 de obiecte pe oră, cu posibilitatea de scalare pentru producție.
 
 
“Adevărata inovație constă în faptul că acum putem imprima pe obiecte cu forme diverse, cum ar fi recipientele de apă din metal, fără a mai fi nevoie de o pregătire prealabilă și reducând costurile pe care le implică flexografia sau captura de imagini, ambele fiind procedee ale imprimării tradiționale”, precizează Wayne Buchar, inginer șef, Xerox Engineering Services. Printre funcțiile inovatoare se numără:
 
Jeturile de cerneală sunt compatibile cu aproape orice tip de cerneală, incluzând solvenți, cerneluri pe bază de apă și de tip UV, și pot fi folosite la temperaturi de până la 140°C.
 
Arhitectura inovatoare include un design flexibil al mecanismelor de prindere, pentru a putea schimba cu ușurință obiectele care sunt imprimate.
 
Software-ul Xerox asigură acuratețe și cea mai bună calibrare a culorilor.
 
Noua imprimantă promite să creeze oportunități de atragere a unor surse de venituri pentru multe industrii:
 
Retail: Retail-ul este un sector competitiv, în care magazinele fizice sunt în concurență cu cele online. Imprimanta este ușor de utilizat și produce rezultate remarcabile și personalizabile, ceea ce le permite magazinelor să ofere prețuri scăzute pentru imprimarea instant a unui număr mic de obiecte diferite (chiar și unul singur).
 
Imprimare: Furnizorii de servicii de imprimare sau distribuitorii (cu magazine fizice sau online) care lucrează cu diverse industrii pot oferi cantități mici de produse personalizate.
 
Ambalaje & producție: Eliminarea costurilor și dificultăților asociate etichetelor și posibilitatea de personalizare sunt foarte importante pentru producătorii de ambalaje. De asemenea, echipamentul are o arhitectură flexibilă care este compatibilă cu liniile de producție, dacă este necesar.
 
Disponibilitate
 
Imprimanta Xerox Direct to Object este o soluție personalizată, disponibilă la cerere. Xerox lucrează direct cu clienții pentru a realiza o configurare optimizată special pentru aplicațiile acestora. Echipamentul Xerox Direct to Object Inkjet va fi expus la standul Xerox (numărul 1625) de la Graph Expo, cel mai mare târg din industria grafică din America de Nord, care va avea loc între 25 și 28 septembrie, în Orlando, Florida. Imprimanta a primit premiul 2016 MUST SEE ‘EMS la categoria Future of Print. Premiile MUST SEE ‘EMS sunt un eveniment anual care recompensează cele mai inovatoare produse expuse la Graph Expo.
 
Despre Xerox
 
Xerox contribuie la schimbarea modului în care funcționează lumea. Folosindu-ne de cunoştinţele noastre în imagistică, procese de business, analiză, automatizare și înțelegerea nevoilor consumatorului, gestionăm fluxul de lucru și oferim un grad mai mare de productivitate, eficiență și personalizare. Angajații noştri inovează și oferă servicii de business, echipamente de imprimare, software și soluții care produc o diferență reală pentru clienții noștri și clienții lor, în 180 de țări. Pe 29 ianuarie 2016, Xerox a anunțat separarea în două companii independente, listate la bursă  – Xerox Corporation, care va include business-ul pe tehnologia documentelor și externalizarea documentelor, și Conduent Incorporated, o companie care se ocupă de externalizarea proceselor de business. Xerox preconizează că separarea va fi completă până la finalul anului 2016.