.

Miroslav Kořen se alătură echipei Kaspersky Lab, preluând funcția de General Manager pentru Europa de Est. Din biroul de la Praga, acesta va conduce echipa pe Europa de Est a Kaspersky Lab și va fi responsabil pentru creșterea și rentabilitatea afacerii pe termen lung, pe segmentele B2C, digital și companii, din regiune. „Aștept cu nerăbdare oportunitatea de a conduce regiunea Europei de Est, deoarece văd un mare potențial de creștere în această regiune”, a spus Miroslav Kořen. „Atuurile Kaspersky Lab sunt puternice: avem o echipă locală excelentă și oferim cele mai bune soluții din industrie pentru companii și utilizatori individuali, rapoarte despre amenințări, și instrumente și servicii de training unice pe piață. Intenționez să-mi investesc toate abilitățile pentru a consolida prezența companiei Kaspersky Lab pe piețele din regiune, concentrându-ne în special asupra segmentului de mari companii", precizează Miroslav Kořen (foto).
 
Miroslav Kořen are 14 ani de experiență în industria IT, anterior ocupând poziții în programare, vânzări și management, pentru unele dintre cele mai importante companii din acest sector. El se alătură echipei Kaspersky Lab venind de la SUSE, unde a gestionat cu succes activitatea companiei din postura de Country Manager pentru Cehia și Slovacia, mărind semnificativ veniturile, an de an. De asemenea, a lucrat pentru SAP, Oracle și Capgemini, printre altele. Deține un MBA de la Universitatea din Praga, vorbește fluent cehă, engleză și germană, este pasionat de sport – în special de alergat și de fotbal – și locuiește într-un mic sat din apropiere de Praga.
 
„Securitatea cibernetică devine tot mai importantă pentru utilizatorii individuali și companiile din regiune, la fel cum se întâmplă și la nivel global. Având ca suport tehnologia și cercetarea de vârf de la Kaspersky Lab și experiența bogată a lui Miroslav Kořen în management și în vânzările IT, vom reuși să obținem o creștere semnificativă în Europa de Est în lunile următoare. Cred cu tărie că o prezență mai accentuată în regiune ne va ajuta să ne apropiem de realizarea obiectivului nostru de a proteja pe toată lumea în spațiul cibernetic", precizează Ilijana Vavan, Managing Director Europa.
 
Miroslav Kořen îi va raporta direct Ilijanei Vavan. Europa de Est cuprinde următoarele teritorii și piețe: Albania, Bosnia și Herțegovina, Slovacia, Croația, Republica Cehă, Cipru, Grecia, Ungaria, România, Moldova, Macedonia de Nord, Bulgaria, Muntenegru, Serbia, Slovenia și Ucraina.