.

NVIDIA a lansat plăcile grafice GeForce GTX 1050 și GeForce GTX 1050Ti, construite pe arhitectura Pascal, cu prețuri recomandate de 620 lei, respectiv 760 lei. Ambele produse permit rularea jocurilor la o rată de 60 de cadre pe secundă. Construite pe arhitectura Pascal, la fel ca cele mai avansate plăci grafice din lume, GTX 1050 și 1050 Ti le permit jucătorilor pe PC să experimenteze gaming-ul în condiții de joc foarte bune, fiind indicate în special gamerilor începători.
 
PC-ul este principala platformă de gaming
 
Cele  două noi plăci grafice le oferă gamerilor începători ocazia să se alăture unei mari comunități de gaming. Jocurile pe PC sunt extrem de populare pentru că sunt deschise, dinamice și pot fi actualizate, iar dezvoltatorii lansează mai multe jocuri pentru PC decât pentru orice altă platformă. De la jocurile de tip first person shooters (FPS) la zone compacte de luptă online, de la jocuri de strategie la cele de tip simulări, PC-ul oferă cele mai variate experiențe de gaming.
 
Sporturile electronice sunt mai populare ca niciodată
 
Fenomenul sporturilor electronice (eSports) reprezintă principalul catalizator al jocurilor pe PC, care continuă să crească în popularitate, cu o audiență de aproape 300 de milioane de persoane în 2016. Această dezvoltare duce la un ciclu de creștere a fondurilor de premii, care continuă să atragă cei mai talentați jucători din lume. Premiul de 20 de milioane de dolari oferit de cel mai recent concurs DOTA 2 International este dublu față de premiile oferite de Cupa Mondială la Crichet 2016 și turneul de golf Masters din 2016, la un loc. De asemenea, titlurile noi, cum ar fi Overwatch – care a atras 77 de milioane de spectatori în primele 2 luni – continuă să suscite un interes imens. 
 
Noile jocuri au nevoie de performanță îmbunătățită
 
Performanța unei plăci grafice capabile să ruleze un joc actual la 1080p și 60 fps cu 
nivel de detaliu ridicat s-a triplat pentru noua generație de jocuri. Prin urmare, utilizatorii care au cumpărat o placă grafică în urmă cu 3-4 ani – cum ar fi GeForce GTX 650 – și au putut rula la acea vreme cele mai noi jocuri, vor descoperi că în jocurile actuale performanța grafică nu se ridică la același nivel.
 
Cu GTX 1050 și 1050 Ti, aceștia vor putea juca cele mai populare jocuri de azi la o rată de 60 de cadre pe secundă, consumând doar 75 wați.
 
Atât GTX 1050, cât și 1050 Ti sunt deosebit de rapide, GTX 1050 Ti fiind în medie cu 40% mai rapidă  și cu mai mult de 128% mai eficientă din punct de vedere al consumului de energie decât cel mai apropiat produs concurent la viteze standard (1), demonstrând din nou capabilitățile arhitecturii Pascal și a gamei de plăci grafice GeForce GTX.
 
Trecerea la GTX 1050 sau 1050 Ti se poate face foarte ușor, pentru că nu necesită un conector de alimentare extern. Cu toate acestea, ambele produse livrează nivele deosebite de performanță și eficiență energetică pentru clasa de produse din care fac parte. Trebuie doar să conectați cardul, să instalați software-ul GeForce Experience, apăsați un buton pentru optimizarea setărilor de joc și puteți lansa jocul.
 
Un hardware puternic are nevoie de un soft la fel de puternic 
 
GeForce reprezintă mai mult decât brand-ul numărul 1 în segmentul jocurilor pe PC.  În prezent există peste 100 de milioane de gameri pe PC care utilizează GeForce, fiind astfel cel mai popular brand de pe Steam și cel mai popular GPU din iCafe-urile din întreaga lume. Atunci când jucătorii profesioniști concurează pentru premii de zeci de milioane de dolari, brandul în care au cea mai mare încredere este GeForce.
 
În plus față de sistemul hardware performant, NVIDIA a creat un software la fel de puternic. Peste 300 de specialiști în grafică au colaborat îndeaproape cu dezvoltatorii de jocuri pentru a integra cele mai noi tehnologii în noile titluri. NVIDIA livrează drivere Game Ready pentru cele mai noi jocuri, astfel încât gamerii din întreaga lumea să se poată bucura de cea mai bună experiență de joc. Prin intermediul aplicației GeForce Experience  jucătorii beneficiază de actualizări rapide, optimizări automate ale jocului, partajarea experiențelor de joc preferate, dar și de cadouri.
 
GTX 1050 și GTX 1050 Ti: disponibile tuturor
 
Plăcile grafice GTX 1050 și 1050 Ti customizate vor fi disponibile prin intermediul partenerilor NVIDIA GeForce, precum ASUS, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, iGame, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY și Zotac. Partenerii NVIDIA GeForce formează o rețea globală care va livra plăcile grafice GTX 1050 și 1050 Ti gamer-ilor din 238 de țări și teritorii. GTX 1050 Ti va fi disponibilă începând cu 25 octombrie, iar GTX 1050 din 8 noiembrie.
 
Pentru detalii despre specificațiile GeForce GTX 1050 și GTX 1050 Ti, vă rugăm să vizitați pagina GeForce.co.uk.
 
(1) Lista de jocuri include: BioShock Infinite,Crysis 3, Grand Theft Auto V, Rise of the Tomb Raider, Star Wars Battlefront, Witcher 3, Ashes of the Singularity, The Division și multe altele. Toate jocurile au fost testate la rezoluție 1080p. GTX 1050 a fost testat cu versiunea de driver NVIDIA 370_00. Începând cu 5 octombrie 2016, produsul concurent AMD RX460 a fost testat cu un driver AMD versiunea 16.8.2 în cadrul acelorași jocuri și la aceeași rezoluție.
 
 
Despre NVIDIA
 
Încă din 1993, NVIDIA (NASDAQ: NVDA) a lansat o serie de tehnologii în domeniul procesării vizuale. Tehnologiile companiei schimbă în mod substanțial modul de interacțiune cu display-urile – pentru o varietate de utilizatori, de la pasionații de gaming, la oamenii de știință.