.

În urma inaugurării cu succes de anul trecut, conferința NVIDIA GPU Technology Conference (GTC) va avea loc și anul acesta în San Jose Convention Center, California, în perioada 20-23 septembrie.

GTC 2010 va reuni încă o dată trei summit-uri dedicate unităților de procesare vizuală înto-singură locație Emerging Companies Summit, GPU Developers Summit și NVIDIA® Research Summit – fiind locul ideal pentru aflarea ultimelor noutăți din domeniul GPU.

Unii dintre cei mai importanți cercetători din domeniul arhitecturii de calcul și graficii digitale și cele mai importante organizații din industrie vor sta la dispoziția publicului pentru patru zile de prezentări, tutoriale și demonstrații tehnologice. Cercetătorii interesați să participe pot trimite propunerile lor la GTC Call for Submissions până la data de 1 iunie, 2010. Înscrierile la GTC 2010 vor fi deschise la începutul lunii iunie la adresa www.nvidia.com/gtc.

Principalele subiecte de dezbatere la GTC 2010 vor avea în vedere atât arhitectura de calcul, cât și grafica cu aplicații într-o multitudine de industrii și domenii de cercetare. Lista completă cu temele posibile este disponibilă la www.nvidia.com/gtc. Printre cele mai populare teme se numără:

· Procesarea în cloud

· Viziunea asupra arhitecturii de calcul

· Flash, HTML 5, WebGL

· Procesarea de înaltă performanță și Supercomputing

· Aplicații în medicină

· Imagistică medicală

· Urmărirea razelor și randarea hibridă

· Stereoscopic 3D

· Efecte vizuale în filme și transmisiuni

La GTC 2010 publicul se va putea bucura de tutoriale interactive pentru familiarizarea cu limbajele de programare și API-urile dedicate unităților de procesare vizuală. Tutorialele vor avea loc înaintea conferinței, pe 20 septembrie, și vor include:

· Limbaje, API și intrumente de dezvoltare pentru procesarea pe GPU

· C/C++ pe GPU

· DirectCompute

· DirectX 11

· OpenGL

· OpenCL

· Stereoscopic 3D

· NVIDIA® Parallel Nsight™ pentru Microsoft® Visual Studio™

Printre sponsorii oficiali ai GTC 2010 se numără HP, PNY, Microsoft, Supermicro, Next IO, Appro, Amax, GE Intelligent Platforms, SGI, și Adobe.

Despre NVIDIA

NVIDIA (Nasdaq: NVDA) este liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală și compania care a inventat, în 1999, unitatea de procesare grafică (GPU), un procesor foarte performant care generează o grafică uimitoare pentru stațiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri și dispozitivele mobile. Datorită expertizei în programarea pe unitatea de procesare vizuală, NVIDIA a revoluționat procesarea paralelă, supercomputerele devenind mult mai accesibile. Compania deține mai mult de 1100 de patente înregistrate în SUA, inclusiv patente legate de design și arhitectură fundamentale pentru procesarea modernă. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați www.nvidia.co.uk.