.

După turneul de succes din Europa în luna august 2011, intitulat Tesla Goes East, Rafael de Mestre a pornit într-o nouă aventură, de data aceasta menită să stabilească recorduri mondiale. El va încerca să devină prima persoana care conduce în jurul lumii o mașină de serie electrică. Aceeași Tesla Roadster care l-a purtat din Suedia până la Marea Neagră în România, în mai puțin de două săptămâni, traversează acum trei continente pentru a deveni prima mașină electrică ce călătorește în jurul lumii.

Punctul de plecare al aventurii a fost Barcelona, Spania, pe data de 11 mai 2012, locul pe care Rafael de Mestre îl numește "acasă". Din acel punct, atât șoferul cât și mașina au trecut prin Franța, Elveția, Germania, Statele Unite ale Americii, China, Kazakhstan, Rusia și Ucraina. În acest moment mașina se află în România, după ce a străbătut peste 21.000 km astăzi pleacănd din București spre Sibiu si Arad. Din acest punct călătoria continuă prin Ungaria, Austria și înapoi la Barcelona prin Elveția și Franța.

Ceea ce a început ca o cursă contra timp, s-a transformat într-o cursă între două echipe ce concurează pentru titlul de "primul șofer în jurul lumii într-o mașină electrică". Titlul este "dezbătut" între Rafael de Mestre, șoferul Tesla Roadster-ului și Antonin Guy și Xavier Degon în Citroen-ul lor C0. Aceștia din urmă au plecat în aventura intitulată Electric Odyssey în februarie 2012, cu aproape trei luni înainte de plecarea lui Rafael de Mestre. Cu toate acestea, în jurul datei de 23 iulie ei au fost depășiți în China de către de Mestre.

www.1e-race.com

În afară de încercarea de a fi primul șofer care face ocolul Pământului într-o mașină electrică, Rafael de Mestre se întâlnește prin toate locurile prin care trece cu pasionații locali ai automobilelor electrice cât și cu reprezentanți ai industriei de automobile și energie electrică, într-un obiectiv îndrăzneț de a aduce mai aproape viitorul care este reprezentat de mașina electrică.

Scopul final al acestei curse este de a arăta opiniei publice în viitorul apropiat că mașina electrică poate, este și va deveni o realitate pentru o persoana obișnuită.

Rafael de Mestre este un cetățean spaniol, care locuieste în România. El lucrează în industria IT, furnizând servicii de consultanță pentru companii cu rețele de calculatoare mari. În 2011, el a organizat turneul Tesla Goes East, în care a condus 10.000 km într-o mașină electrică în mai puțin de două săptămâni.

Tesla este primul producător de mașini electrice de serie. Roadster a fost primul lor model lansat, inspirat de Lotus Elise. Motorul său electric propulsează Roadster-ul de la 0 la 100 km / h în 3.7 secunde. Cu o autonomie de aproape 400 km și o viteză maximă de 200 kilometri pe oră, este mașina electrică cea mai avansată din lume. Roadster-ul va fi precedat de Model S, sedanul gamei, care și-a început deja producția în vara anului 2012.

După colaborarea din anul 2011 în cadrul turneului "Tesla goes East" Continental Hotels este alături de dl Rafael de Maeste și anul acesta.

Pornind de la necesitatea pe care o reprezintă mașinile electrice în scurt timp, cumulată cu o atitudine ecologică către o lume lipsită de poluare, hotelurile Continental au montat prize ce permit încărcarea autovehiculelor electrice. Deși cerere în România încă nu există sperăm că prin astfel de acțiuni să apară și la noi acest tip de mașini și să se înțeleagă economia pe termen lung (în turneul de anul acesta au fost parcurși cca 21 000 km cu cca 500 euro). Prize pentru încărcarea mașinilor electrice există la Hello Hotels, Continental Suceava, Continental Forum Arad și Continental Forum Oradea.

Pentru cele mai recente informații despre cursă și unde se afla Tesla Roadster-ul vizitați site-ul www.1e-race.com