.

Robbie Fleming, specialist Sony în ODA (Optical Disk Archive), și Gabriel Chirion, reprezentantul Sony România au participat pe 17 martie la un eveniment dedicat arhivării pe discuri optice și "Media Asset Management" (MAM). Întâlnirea a fost organizată la sediul distribuitorului de echipamente O-VIDEO din București, Str. Virgil Madgearu nr.16 -18. Sistemul Sony ODA (de arhivare pe disc optic) este ideal pentru arhivarea pe termen foarte lung, de exemplu în televiziuni, unde datele pe casetă nu oferă siguranță și nu indeplinesc cerințele de scriere o singură dată, pe termen foarte lung, specifice arhivării. Acelasi sistem oferă și o copie a arhivei pentru recuperarea de date în cazul unui accident, pentru back-up în cazul producțiilor și al caselor de post producție, pentru arhive de film și de stock, precum și pentru arhivele naționale.
 
 
Sistemul poate fi, de asemenea, folosit pentru știri și filmări sportive care au nevoie să fie stocate aproape de mediul online (near-online), dar și accesibile prin căutare on-line și în forma proxy clip.
 
Media Navigator gestionează toate fazele unui proces de producție (workflow) în ceea ce privește conținutul, de la alimentarea cu imagini și sunet (ingest), catalogare și editare la revizuire, aprobare, distribuție și arhivare.
 
Soluția Sony poate fi folosită atât de un singur utilizator care se ocupă de tot, cât și de echipe complete pentru proiecte mai mari. În plus, Media Navigator oferă performanțe de top la o fracțiune din prețul altor soluții MAM (Media Asset Management).
 
Sony ODS-D77U oferă viteze foarte ridicate de transfer iar citirea se face cu 1.1Gbps. Scrierea unică se face cu 440 Mbps iar rescrierea la 160 Mbps.
 
Unitatea de drive pentru arhiva pe disc optic ODS-D77U este parte a familiei Optical Disc de produse pentru stocare create să ofere un ciclu de viață extins pentru stocarea și arhivarea tuturor formelor de conținut audio și video și a fișierelor de date pe o perioadă estimată de 50 de ani și peste.
 
Sony ODS-L30M crează baza sistemului PetaSite de arhivă pe disc optic, acesta fiind ușor scalabilă cu unitățile de extensie ODS-L60E (drive și cartridge) și ODS-L100E (doar cartridge). Un maxim de 5 unități de extensie pot fi atașate la ODS-L30M pentru a forma o librărie 42U, oferind un maxim de 535 cartridge-uri (802TB), în funcție de unitățile de extensie folosite.
 
O-VIDEO este un importator direct și distribuitor de echipamente pentru broadcast, audio-video, film și post producție, oferind servicii de la achiziționarea unui simplu accesoriu până la soluții și servicii complexe de consultanță, proiectare și instalare pe segmentul de televiziune, radio, cinematografie și broadcast.