.

Campania Microsoft de abordare a afacerilor din domeniul telecom a debutat în România prin evenimentul Microsoft Hosting Day din 20 februarie 2004, la care au participat peste 100 de parteneri Microsoft România. Lectorii conferinței au fost Jean-lou Legros (Microsoft Hosting Specialist '“ Microsoft EMEA) și Sara Muscroft (EMEA Commercial Licensing Sales Manager), care au impresionat asistența printr-o serie de informații de ultimă oră despre perspectivele de afaceri ale Microsoft în privința viitoarelor afaceri bazate pe telecomunicații și Internet.

Avantajele oferite
de Microsoft industriei telecom
Liderul mondial software oferă un parteneriat strategic de succes companiilor din industria telecom, prin furnizarea unei viziuni dedicate, alocarea unui buget enorm pentru cercetare '“ dezvoltare (6 '“8 miliarde USD) și garantarea unor rezultate probate și a unor referințe solide. În plus, la aceste soluții sunt implicați peste 6 milioane de dezvoltatori din întreaga lume, care alături de alți 75.000 de producători independenți de software asigură un canal de distribuție poziționat strategic în piața IT&C.
Microsoft asigură o viziune arhitecturală companiilor prin platforme integrate (sisteme interconectate XML) și prin servicii integrate (suita existentă, completată de comunicații digitale complexe, servicii media, de afaceri și servicii operate direct de Microsoft). Aceeași viziune arhitecturală este probată de experiența interconectării unei game largi de dispozitive, gestionate de unelte integrate, care asigură o dezvoltare rapidă și eficientă fiecărei companii ce recurge la serviciile .NET.
Mai mult, Microsoft asigură numeroase soluții pentru creșterea profitului de companie și reducerea costurilor, prin furnizarea unei infrastructuri personalizate în funcție de cerințele clientului, furnizarea serviciilor de hosting, a serviciilor bazate pe locație, toate integrate în adevărate platforme pentru furnizarea de servicii. În final, rezultatul este o comunicare mai eficientă, prin accesarea unor canale diverse și a dispozitivelor mobile, între companie și clienții (partenerii) săi. Toate acestea sunt reunite într-un adevărat ecosistem global de către toți partenerii Microsoft, care beneficiază și de experiența integratorilor de sistem de vârf din telecomunicații și a producătorilor independenți de software.
Application Service Providers '“
ASP.NET '“ revoluția Internet
În ultimii ani, experiența utilizării la scară mondială a Internetului a fost în multe cazuri nu una tocmai fericită. Aplicații de sine stătătoare și site-urile web au creat structuri de date cu o slabă interacțiune între ele. Navigarea și integrarea între website-uri, terminale și aplicații se face manual, fiecare dintre acestea necesitând propriul proces de înregistrare și de stocare a propriilor seturi de date. Prin .NET, Microsoft ajută la îndepărtarea multora dintre aceste incoveniente, așa încât utilizarea Internetului devine acum o experiență mult mai complexă cu noi accente pe productivitate și pe ușurința utilizării. Acest cadru este oferit de către furnizorii de servicii, care au acum incredibila oportunitate de a oferi noi servicii și parametri clienților. Serviciile .NET pot facilita un mediu complex bazat pe comunicații, în care utilizatorii sunt capabili să contacteze pe oricine doresc, în cel mai rapid și eficient mod cu putință. Când încearcă să contacteze pe cineva, utilizatorul este reorientat la cel mai apropiat dispozitiv, în funcție de disponibilitatea profilului persoanei pe care acesta încearcă s-o contacteze. De exemplu, dacă un utilizator Windows XP dorește să trimită un mesaj unui alt utilizator, iar acesta nu se află lângă PC-ul său, dar are asupra sa telefonul mobil, destinatarul va fi atenționat sub forma unei mesaj text (SMS), ce-i apare pe ecranul terminalului mobil. Într-o altă ordine, clienții și partenerii trebuie să fie asigurați că prin serviciile .NET (precum .NET Passport și .NET My Services) aceștia beneficiază de o securitate sporită și de o prioritate a rețelei de nivel ridicat.

Network Service Providers (NSP)
Este un grup fondat de către Microsoft pentru satisfacerea cerințelor generației viitoare de afaceri în IT&C, în care furnizorii de servicii și aplicații au un rol crucial. Membrii acestei echipe au o bogată experiență în funizarea și dezvoltarea soluțiilor în afacerile telecom, înțeleg tendințele și direcțiile afacerilor, au o viziune de ansamblu asupra peisajului competițional și beneficiază de soluțiile necesare dezvoltării organizațiilor pe piața specifică telecom. În plus, Microsoft deține specialiști NSP pentru fiecare țară din regiunea EMEA, care acționează atât în cadrul propriilor regiuni, dar și în comunitatea locală a industriilor naționale. Acest lucru ajută la înțelegerea specificului local, plecând de la probleme particulare de reglementare, până la factori istorici legați de evoluția infrastructurii telecom a fiecărei țări în parte.
'Prin .NET, Microsoft a creat o platformă digitală care va conecta informațiile, dispozitivele și oamenii într-un mod unitar și personalizat. Cuvântul conectare este acum crucial pentru fiecare afacere digitală din Noua Economie. Telecomunicațiile sunt esența platformei .NET, care nu îi avantajează doar pe furnizorii de servicii cu o multitudine de noi oportunități. Platforma este vitală atât operațiunilor de afaceri, cât și clienților care beneficiază de valoare adăugată. Aceasta este o oportunitate reală pentru relații de afaceri reciproc avantajoase' '“ declară Silviu Hotăran, general manager Microsoft Romania '“ .

Soluțiile de Hosting furnizate de Microsoft
'Piața dedicată găzduirii aplicațiilor și serviciilor este într-o continuă creștere datorată nevoii crescânde a clienților de orientare cu precădere pe propriile competențe, lăsând tehnologia să fie gestionată de furnizorii specializați de servicii', declară Jean-lou Legros, specialistul în hosting al Microsoft, prezent la București. Perfomanțele obținute în disponibilitatea lungimii de bandă, dezvoltările tehnologiei rețelei private virtuale (VPN), nevoia crescândă de mobilitate și apariția platformelor gazdă pentru mediul de întreprindere, contribuie cu toate la creșterea numărului companiilor care au ales sau se decid acum să aleagă aplicațiile furnizorilor de servicii (ASP.NET) pentru cerințele lor IT&C. Peste toate se adaugă costurile pentru specialiștiii IT, complexitatea crescândă a aplicațiilor, durata implementării și ciclul de îmbunătățire a echipamentelor. Clienții nu mai doresc să își consume resurse și timp cu implementările interne și cu managementul intern tehnologic, recurgând la externalizarea serviciilor către specialiștii din domeniu, susține Jean-lou Legros.

Care sunt avantajele furnizorilor
de servicii și ale clienților?
'Prin utilizarea soluțiilor de hosting de la Microsoft se ajunge la creșterea venitului mediu per utilizator (ARPU), creșterea cotei de piață a furnizorilor de servicii și excelență operațională. În același timp, specialiștii Microsoft susțin că alte avantaje importante sunt reducerea fenomenului migrării clienților de la o rețea telecom la alta, alături de o comoditizare a adresei internet, personalizarea plăților în funcție de consum, scalabilitate și securitate avansate, o mai ușoară integrare a serviciilor adiționale datorată platformei complexe, includerea furnizorilor de servicii în circuitul global Microsoft și nu în cele din urmă mutarea decisivă a accentului de pe tehnologie pe vânzarea și definirea produsului.
Clienții, la rândul lor, au multiple avantaje din care se pot enumera: creșterea productivității, conectivitate nelimitată, un model de costuri previzibil și ușor de monitorizat, servicii și sisteme de întreprindere la prețuri rezonabile, acorduri de licențiere a serviciilor de la Microsoft, fără a necesita o rețea VPN pentru mesajele electronice voluminoase (de tip enterprise)', concluzionează Jean-lou Legros.
Produsele de hosting ale Microsoft sunt perfect adaptate unui mediu inovativ pentru întreprinderi și au fost utilizate în numeroase dintre cele mai reușite aplicații de servicii. Soluțiile Microsoft privind Windows web hosting furnizează produse software, o gamă variată de instrumente de găzduire, un ghid descriptiv al arhitecturii, cele mai bune practici testate, servicii de consultanță și pachete care facilitează crearea și managementul operațiunilor de hosting. Serviciile de web și soluțiile de găzduire le facilitează furnizorilor posibilitatea de a oferi o gamă avansată de opțiuni de hosting pentru serviciile web XML, comerț electronic și aplicații dedicate ale liniilor de afaceri. Astfel, clienții au posibilitatea orientării asupra competențelor esențiale și a maximizării potențialului dezvoltării serviciilor de web ale acestora.