.

Omnilogic a semnat un parteneriat de afaceri cu Alcatel-Lucent, unul dintre cei mai mari producători mondiali de echipamente de telecomunicații și soluții de networking. Alcatel-Lucent oferă produse și inovații în IP și cloud networking precum ultra-broadband fix și wireless pentru furnizorii de servicii și clienții lor, intreprinderilor și instituțiilor din întreaga lume. "Suntem încântați să lucrăm cu Alcatel-Lucent și să implementăm modalitatea lor mai bună de a contrui, opera și consuma rețele cloud. Portofoliul lor de Nuage Networks oferă Software Defined Networking (SDN), lucru care dezvăluie adevărata putere a cloud-ului. Tehnologia Nuage Network SDN instalată în Datacenterul Omnilogic ne va permite să atingem nivele de performanță și cerințe de conformitate pentru virtualizarea infrastructurii clienților noștri. Totodată acest lucru ne va permite să oferim împreună cu Alcatel-Lucent servicii de cloud atractive și inovatoare, care sunt esențiale pentru satisfacerea nevoilor și cerințelor clienților noștri de tip enterprise și telecom. Cei mai mulți clienți aleg SDN întrucât acest lucru le permite să cumpere orice marcă de hardware pe care și-o doresc. Acest lucru va perturba spre exemplu, capacitatea unor vendori de a-i menține blocați în produsele lor proprietare. Suntem gata să alegem SDN, cea mai mare schimbare în industrie din 1990 până în prezent. Decât să cumpere sute sau mii de mașini scumpe, de marcă, marile companii au ales să implementeze software care le permite să ruleze mai eficient echipamente de rețea mai ieftine. Explozia de dispozitive mobile și de conținut, de virtualizare a serverelor și adopția de servicii de cloud sunt printre tendințele care determină  industria de networking să reexamineze arhitecturile de rețea tradiționale", precizează Gabriel Marin (foto), Director General Omnilogic.

Astazi, compania specializata in IP networking si Cloud, dar si ultra acces de banda larga, ofera produse si solutii inovatoare pentru furnizorii de servicii si se adreseaza nevoilor de telecomunicatii ale clientilor din urmatoarele segmente-cheie: operatori de cablu, webscale, mari întreprinderi tehnice, petrol si gaze, transport, utilitati, dar si initiativelor de banda larga din sectorul public.

"Echipa de parteneri a companiei Alcatel-Lucent la nivel global este o parte importanta a eforturilor noastre comerciale – principalul canal de abordare a clientilor non-telecom. Spre deosebire de multe din programele de parteneriat, programul propus de Alcatel-Lucent se axeaza pe calitatea colaborarilor pe termen lung mai degraba decat pe o abordare punctuala, per proiect. Imi face placere ca Omnilogic face parte acum din echipa noastra globala de parteneri pentru portofoliul nostru specializat de IP si cloud.  Consider ca Omnilogic este un adevarat partener pentru noi in Romania si impreuna putem oferi solutii profitabile care vor aduce un plus de valoare segmentelor de piata in crestere." , a declarat Eugen Serbanescu. Director General  Alcatel-Lucent Romania.

Alcatel-Lucent este principalul furnizor de solutii de telecomunicatii la cheie din Romania si are o activitate complexa, constand in cercetare-dezvoltare, proiectare, instalare, mentenanta si consultanta. Alcatel-Lucent este prezenta in Romania inca din 1991, si de atunci a investit constant in centrul de excelenta din Timisoara unde activeaza in prezent peste 1400 de angajati specializati in specialisti in solutii de comunicatii si dezvoltare de software - Wireless / 4G/LTE, IP si solutii Cloud, precum si Managed services.