.

Compania Omnilogic, principalul furnizor de produse, software și servicii IT din România anunță oficial preluarea pachetului majoritar de acțiuni al Datanet Systems, lider în serviciile profesionale din domeniul telecomunicațiilor și rețelelor.
Scopul acestei preluări este crearea unei companii competitive, care să consolideze piața de IT&C din România și care să reprezinte un jucător de succes pe piața europeană.
Această achiziție '“ prima de mari dimensiuni și importanță din România, nu numai că va crea o companie capabilă să concureze cu succes pe o piață europeană din ce în ce mai deschisă la nivel global, după anul 2007, dar va da startul procesului de consolidare pe piața de IT și Comunicații din România.
Având în vedere capacitățile combinate, în domeniul forțelor de vânzări directe și indirecte, marketing, logistică și capacitățile de finanțare ale companiei Omnilogic, precum și performanțele tehnice ridicate și profesionalismul serviciilor oferite de Datanet Systems, atât conducerea noastră cât și cea a Datanet Systems consideră că noua companie formată va putea concura cu succes pe piața europeană globalizată.
Compania Datanet Systems are ca principale domenii de activitate consultanța, asistența tehnică și comercializarea de produse pentru rețele de date din România. Datanet Systems va ocupa două poziții în Consiliul de Administrație al Omnilogic, va continua să opereze independent sub numele său și va fi integrată în sistemul de vânzări și logistică al Omnilogic.
Trebuie să precizez că această achiziție nu este una de tip agresiv, cele două companii vor avea un management unitar, dar își vor păstra identitățile. De asemenea, nu se vor înregistra schimbări la nivelul furnizorilor, iar clienții sunt asigurați că toate contractele se vor desfășura normal.
'˜'™Domeniile complementare de activitate în care cele două companii excelează și puterea economică sporită vor fi benefice bazei noastre comune de clienți. Totodată, va exista avantajul major al unui singur punct de contact'™'™, susține Gabriel Mușat, Directorul General al Datanet Systems.
Prin această achiziție, cele două companii urmăresc sporirea gradului de satisfacție a clienților, care, așa susțin conducerile Omnilogic și Datanet Systems, este cel mai important element pus în joc.