.

Vanzarile de aplicatii au crescut cu 52% iar cele de baze de date și produse middleware cu 16%

Grafic: Cotele de piață ale furnizorilor de RDBMS (Relational Database Management System) în 2004 la nivel global conform IDC. Sursa: Oracle

Corporatia Oracle a anuntat astazi o crestere a veniturilor de 4% per actiune pana la 0.20$. Veniturile nete in acest trimestru au crescut cu 3%, pana la 1.02 miliarde $.

In total pe acest trimestru veniturile din software au crescut cu 24% pana la 3.12 miliarde $.Veniturile din vanzari licente de baze de date si produse middleware au crescut cu 16% pana la 1.25 miliarde $ iar cele din vanzari licente de aplicatii au crescut cu 52% pana la 350 milioane $. Veniturile provenite din activitati de service au crescut cu 35% pana la 755 milioane $.

'Business-ul Oracle cu baze de date a adus un alt trimestru de cresteri solide', a afirmat Larry Ellison, CEO Oracle. 'Ultimele analize de piata ale Gartner, IDC si Morgan Stanley au convenit asupra cresterii cotei de piata a bazei de date Oracle in timp ce bazele de date IBM, DB2, sunt in declin. Acest trimestru marcheaza o accelerare a acestui trend pe masura ce din ce in ce mai multe companii isi transfera aplicatiile de pe baze de date sustinute pe mainframe-uri catre Grid-uri Oracle.' (Mai multe detalii se pot gasi pe website-ul cu informatii pentru investitori www.oracle.com/investor.)

'Integrarea rapida a PeopleSoft in afacerea noastra a contribuit la cresterea masiva atat a vanzarilor de aplicatii cat si a profiturilor pe care le-am avut acest trimestru, ' a spus Presedinta Oracle, Safra Catz. 'Combinatia dintre cresterea  dezvoltarii organice plus o foarte atenta strategie de achizitii au crescut veniturile si profitul Oracle pana la nivele record.' 'Organizatia globala a inregistrat performante stelare cu 130% crestere in aplicatii in primul trimestru complet de dupa achizitia PeopleSoft. Orientarea noastra spre o specializare a produselor aduce beneficii pe care ne asteptam sa le continuam si in anul fiscal 2006', afirma Presedintele Oracle, Charles Phillips.

Pentru intreg anul fiscal 2005, castigurile Oracle au crescut cu 10% per actiune, pana la 0.55$. Veniturile nete au crescut cu 8% pana la 2.9 miliarde $. Castigurile din software pentru anul fiscal 2005 au crescut cu 17%, pana la 9.4 miliarde $. Veniturile din vanzari de licente de baze de date si produse middleware au crescut cu 13% pana la 3.3 miliarde $, iar veniturile din vanzari de aplicatii au crescut cu 28% pana la 785 milioane $. Veniturile din activitati de service au crescut cu 14% pana la 2.4 miliarde $.

Oracle este cea mai mare companie de software din lume. Pentru mai multe informatii, inclusiv informatii financiare suplimentare va rugam vizitati website-ul cu informatii pentru investitori www.oracle.com/investor.