.

Oracle Day, cel mai mare eveniment de tehnologie organizat anual de Oracle in Romania, s-a desfasurat anul acesta sub titlul "Your Vision, Engineered’’.

O serie impresionanta de track-uri paralele au fost organizate, de la instrumente de afaceri pentru social media, noi tendințe în tehnologia mobilă, cloud computing și soluții pentru dezvoltarea unei afaceri în mediul cloud, și până la noua generație de sisteme revoluționare EXA (Exalytics și Exalogic) sau noile produse și îmbunătățiri lansate în zona aplicațiilor.

De-a lungul ultimilor ani, portofoliul de produse Oracle a crescut semnificativ, prin dezvoltare continuă și printr-o serie de achiziții. Până în acest moment, sunt peste 3000 de produse software Oracle și peste 2000 de patente în 4 categorii majore de produse: baze de date, soluții middleware, aplicații de business, infrastructură și soluții de management.

Cele mai importante anunțuri și lansări de produse:

- Customer Experience: valorificarea puterii mediilor de socializare, precum și a resurselor interne, în scopul maximizării retenției clienților, îmbunătățirii eficienței operaționale și accelerării achiziției de noi clienți.

- Portofoliul extins de servicii Oracle Cloud: Rata de adoptare a serviciilor Oracle Cloud continuă să crească semnificativ, peste 10.000 de clienți și mai mult de 25 de milioane de utilizatori, bazându-se deja zilnic pe aceste servicii, la nivel mondial.

- Lansarea oficială Oracle Exadata X3! Database In-Memory Machine cu memorie Flash în loc de hard-disk.

- O gamă de aplicații noi destinate mediilor mobile

Participanții la eveniment au avut ocazia să participle la:

- peste 12 track-uri, premieră în România;

- prezentări ale unor implementări de succes, susținute de partnerii Oracle în România, atât pe zona de aplicații cât și pe cea de tehnologie

- activități de networking și sesiuni de demonstrații live

Evenimentul din acest an a mai inclus:

- Keynote-uri din partea celor mai importante companii IT din România, precum Intel, Omnilogic sau Novensys, care au dezvoltat sistemele integrate, proiectate pentru performanță extremă și integrare rapidă; exemple din mediul real;

- Prezentarea celor mai bune practici pentru creșterea capacităților de a dezvolta soluții inovatoare (implementare și optimizare) sau pentru optimizarea centrelor de date;

- Oracle Social Network – o rețea internă care permite utilizatorilor din companii să coopereze folosind un set larg de instrumente de colaborare, incluzând aici profiluri personale, grupuri, fluxuri de activități, mesaje de status, forumuri de discuții, distribuire de documente, navigare și editare simultane, mesagerie instantanee, e-mail și conferințe web.