.

Noua familie de produse middleware integrate suportă atât suita de aplicații Oracle e-Business Suite, cât și JD Edwards Enterprise 8.95 și PeopleSoft 8.4.7, aplicații care se regăsesc în portofoliul Oracle ca urmare a achizițiilor PepleSoft și JD Edwards.

Oracle România a prezentat 'Oracle Fusion Middleware', noul brand creat pentru familia de produse care integrează sub aceeași umbrelă Serverul de aplicații Oracle și instrumentele și opțiunile asociate - Oracle Collaboration Suite și Hub-urile de date. Seminarul, organizat miercuri 23 Nov 2005 în cadrul ROCS, se înscrie într-un roadshow inițiat de corporația Oracle la nivel regional, cu scopul de a prezenta noua viziune a companiei pentru oferta de tehnologii bazate pe o arhitectură orientată către servicii, standardizate, care să faciliteze interoperabilitatea aplicațiilor existente într-o companie.

Familia de produse 'Oracle Fusion Middleware', platforma care va sta la baza 'Project Fusion', este utilizată în prezent de peste 26.000 de clienți și parteneri din întreaga lume. Veniturile din vânzarea de licențe pentru componentele din cadrul Oracle Fusion Middleaware au crescut cu 22% în anul fiscal 2005 față de anul precedent.

'Oracle Fusion Middleware este suita de produse middleware cu cea mai mare creștere la nivel global și componenta cu cea mai mare creștere în cadrul Oracle. În România ne bucurăm de poziția de leader pe segmentul de Servere de aplicații, conform datelor IDC. Remarcăm un real interes al pieței românești pentru noua noastră ofertă Oracle Fusion Middleware. România este o piață care dovedește maturitate și o bună cunoaștere a tehnologiei, fiind pregătită să beneficieze de avantajele noii platforme tehnologice Oracle, în special clienții noștri tradiționali pentru baza de date și aplicații', afirmă Alain Ozan, Vice-President Technology EE&CIS în cadrul corporației Oracle.

Anunțat la începutul anului 2005, 'Oracle Fusion Middleware' traduce în fapt angajamentul Oracle de a oferi clienților posibilitatea să gestioneze cu mai multă ușurință complexitatea întreprinderii, să integreze aplicațiile eterogene și să automatizeze procesele afacerii.

Oracle Fusion Middleware asigură o abordare complexă, deschisă, standardizată pentru implementarea arhitecturilor orientate spre servicii (SOA '“ Service Oriented Architectures). Oracle Fusion Middleware suportă atât suita de aplicații Oracle e-Business Suite cât și JD Edwards Enterprise 8.95 și PeopleSoft 8.4.7, aplicații care se regăsesc în portofoliul Oracle, ca urmare a achizițiilor PepleSoft și JD Edwards. După certificarea cu familia de produse Middleware, aplicațiile PeopleSoft și JD Edwards au fost integrate și cu portalul Oracle, permițându-le clienților să acceseze aplicațiile Oracle E-Business Suite, PeopleSoft și JD Edwards dintr-un portal unic de întreprindere.

Oracle Fusion Middleware include toate componentele necesare pentru integrarea unor aplicații de business variate: familia de produse Oracle Application Server 10g - Application Development Tools și J2EE Application Server, infrastructura Web Services, bus-urile și integrarea serviciilor de întreprindere, managementul procesului de afaceri și monitorizarea activității; instrumentele de Business Intelligence, managementul securității și identității, portalurile de întreprindere și dispozitivele mobile, precum și hub-urile de date și pachetul Oracle Collaboration Suite.

Modulele din cadrul Oracle Fusion Middleware asigură o vizualizare unitară a datelor unei companii, indiferent de localizarea în spațiu și indiferent de sursa datelor. Modulul Oracle Business Intelligence oferă facilități avansate de căutare și raportare a datelor, iar Oracle Portal facilitează crearea și vizualizarea rapoartelor generate. Oracle Business Activity Monitoring permite o vizualizare în timp real a evenimentelor de business din cadrul companiilor, pe măsură ce acestea au loc. Oracle Real Time Collaboration furnizează servicii de comunicare în cadrul companiei: conferințe web, management de conținut, calendar integrat. 'žOracle Fusion Middleware' include și module care ajută companiile în efortul lor de standardizare și regularizare. Oracle Content Services (fost Oracle Files) permite utilizatorilor să caute informații structurate (în cadrul bazelor de date) sau nestructurate (e-mail, documente electronice, etc.).

'žOracle Fusion Middleware' se caracterizează printr-o arhitectură foarte flexibilă, permițând echipei de dezvoltare și de management să mențină, să personalizeze și să extindă componentele în funcție de nevoile lor de business.

Informații suplimentare despre Oracle pot fi obținute de la adresa www.oracle.com.