.

Din 30 ianuarie 2012, Orange România, în parteneriat cu Metrorex lansează în premieră națională sistemul de plată și acces la serviciile de transport cu metroul prin folosirea unui singur număr scurt, disponibil atât prin sms, cât și apel, exclusiv în rețeaua Orange. "Această inițiativă se înscrie în strategia Orange România de a veni în întâmpinarea clienților cu servicii cât mai inovative, care să le ofere o experiență cât mai plăcută. Pentru soluția de plată cu mobilul a călătoriei la metrou am început proiectul pilot din 2010. Acum serviciul aduce avantajul că poate fi accesat printr-un singur număr, ușor de reținut, ușor de utilizat, prin apel telefonic și SMS. Pe viitor, vom extinde serviciul de plată și acces prin folosirea numărului scurt 1700 și pentru alte planuri tarifare Metrorex, cum ar fi pentru abonamentele lunare", precizează Gabriela Voinea, Senior Product Manager, Orange România.

Clienții Orange pot plăti o călătorie cu metroul prin SMS la 1700, iar confirmarea plății o primesc imediat, tot prin SMS. De asemenea, ei pot opta pentru achiziționarea a 2 sau 10 călătorii, trimițând textul 2C sau 10C la numărul scurt 1700. Prețul unei călătorii este de 0,50 euro, pentru 2 - 0.90 euro, iar la cumpărarea a 10 călătorii prețul este de 2,20 euro[1]. Adițional, călătoriile se pot cumpăra și prin SMS la numărul 7477.

Accesul în stație se va face prin apelarea gratuită a numărului 1700 și apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate. Telefonul va emite un semnal sonor care va fi interpretat de validator, stabilind în timp real dacă în contul clientului există călătorii valide și permițând accesul pe peron.

De asemenea, în cazul în care clientul dorește să afle informații despre numărul călătoriilor rămase și despre perioada de validitate, poate trimite gratuit un SMS cu textul INFO la 1700 și va primi înapoi un mesaj scris cu informațiile solicitate.

În prima etapă, serviciul este disponibil în stațiile Gara de Nord, Victoriei, Universitate, Petrache Poenaru, Timpuri Noi, Grozăvești și Politehnica.

Mai multe detalii sunt disponibile prin apel la 1826, tarif normal în rețea sau în magazinele Orange.

În plus, începând cu 01 februarie 2012 clienții Orange pot plăti prin SMS parcarea în zona amenajată la Ateneul Român din București. Prin trimiterea unui SMS cu numărul de înmatriculare al mașinii la 7577, clienții pot plăti o oră de parcare la tariful de 0,40 euro, la care se aplică TVA pentru abonații Orange. Serviciul va fi disponibil cu sprijinul Primăriei București.

În prezent, clienții Orange pot plăti deja parcarea cu ajutorul telefonului mobil în orașele Bistrița, Oradea, Satu Mare, Târgu Mureș și Timișoara.