.

Orange a lansat pe 22 decembrie propriul magazin de aplicații – Orange App Shop - disponibil pentru mai multe tipuri de telefoane și cu modalități de plată simple și la îndemână. Orange App Shop se adresează exclusiv clienților operatorului și până la sfârșitul lunii decembrie va fi disponibil pentru 10 modele de telefoane cu sistem de operare Android, Java sau Symbian. În perioada următoare se va extinde gama de telefoane compatibile, iar acestea vor avea acces la Orange App Shop direct din meniu. Magazinul de aplicații poate fi descărcat gratuit din Portalul Orange pe mobil și oferă acces rapid la aplicații, jocuri, tonuri de apel și wallpaper-e. „Vrem să ne poziționăm ca un jucător important în domeniul aplicațiilor, un domeniu ce estimăm că va deveni rapid mass market. Nu ne propunem să intrăm în concurență cu celelalte magazine de acest gen, ci să optimizăm accesul la aplicații: disponibilitate pentru majoritatea tipurilor de smartphone-uri, modalități de plată simple și conținut relevant", precizează Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer, Orange România

 

Comparativ cu celelalte magazine de aplicații, Orange App Shop oferă modalități de plată simple, conținutul descărcat fiind tarifat direct pe factura de telefon mobil sau din creditul de PrePay. În plus, traficul de date pentru navigare și descărcare este gratuit, iar între 22 decembrie – 31 ianuarie, clienții care își instalează Orange App Shop primesc cadou 5 aplicații din diferite domenii.

 

În curând Orange intenționează să lanseze aplicații proprii, precum Orange film și TV Live de la Orange, deja implementate pentru iPhone, sau Contul tău Orange și, totodată, să colaboreze cu dezvoltatorii locali de aplicații. La nivelul grupului Orange France Telecom, următoarea etapă din strategia de dezvoltare constă în lansarea programului Orange Partner Connect prin intermediul căruia dezvoltatorii își pot înscrie foarte ușor aplicațiile în Orange App Shop și le pot comercializa pentru toți clienții grupului. Mai mult, operatorul planifică parteneriate și cu alte magazine, precum Ovi Store de la Nokia sau Windows Marketplace for Mobile de la Microsoft.