.

Orange anunta o serie de noi initiative prin care doreste sa ofere clientilor o experienta de roaming mai simpla, mai transparenta si mai eficienta. Acestea cuprind o noua oferta combinata de voce, SMS si date mobile, o noua aplicatie de roaming, precum si o limita de trafic si o alerta text de roaming în cazul folosirii acestui serviciu în afara Uniunii Europene.

 

Initiativele sunt sustinute de o noua „Carta privind experienta clientilor" de la Orange Travel, vor acoperi principalele piete strategice europene ale Orange si vor fi implementate pe parcursul anului 2012.

 

Cel mai recent pachet roaming combinat de la Orange vine sub forma unui nou tip de oferta care include voce, SMS si date la un tarif accesibil, ce va fi disponibil în regim zilnic, saptamânal sau pe o perioada de 30 de zile, în functie de tara în care este solicitata. De exemplu, în Franta, clientii vor putea cumpara pachetul care include 10 minute, 10 SMS-uri si 10 MB la un tarif de aproximativ 5 euro începând cu luna iunie. Ofertele, disponibile deja în Belgia, România si Spania, vor fi lansate si în alte tari în 2012.

 

Aplicatia Orange Travel va putea fi descarcata din Orange App Shop, disponibil în Portalul Orange pe mobil, sau din Android Market si va ajuta clientii sa urmareasca mai usor valoarea traficului efectuat în roaming atunci când calatoresc în strainatate. În acest fel ei vor reusi sa monitorizeze cu usurinta si în timp real, traficul de date si numarul de SMS–uri trimise si primite în roaming, în fiecare tara si pentru fiecare calatorie. Aplicatia, care s-a bucurat deja de succes în Franta, cu peste 15.000 de descarcari de la evenimentul de lansare din iunie 2011, va fi disponibila în alte sase tari europene ale Orange în 2012, printre care Belgia, România si Slovacia.

 

Tot în aceasta etapa Orange introduce o alerta prin SMS si o limita pentru utilizarea datelor în vederea protejarii clientilor împotriva unor facturi cu valoare mare atunci când calatoresc în afara UE. Pentru fiecare tara se va stabili un nivel al alertei si al limitei. În momentul în care se apropie de limita, clientii vor primi o notificare prin SMS. Astfel, pot alege prin SMS sa achizitioneze un pachet suplimentar sau vor fi deconectati de la serviciu atunci când ating limita. În prezent este disponibil în Belgia, Franta si Polonia, urmând sa fie introdus în Marea Britanie, România, Slovacia si Spania în cursul anului 2012.

 

„Aceste demersuri reprezinta o dovada a angajamentului nostru constant de a oferi o experienta de roaming tuturor. Având în vedere ca tot mai multi clienti opteaza pentru smartphone-uri si tablete, suntem constienti atât de oportunitatile, cât si de riscurile pe care le presupun aceste dispozitive într-un context roaming. Adaugând noi sisteme de siguranta, îi ajutam sa îsi gestioneze consumul, introducând în continuare oferte competitive care raspund nevoilor tot mai mari ale clientilor. Suntem convinsi ca pot folosi linistiti serviciul de roaming si pot profita de toate beneficiile pe care le ofera revolutia smartphone-urilor si tabletelor" a declarat Vincent Brunet, Vicepresedinte de Marketing pentru divizia globala de telefonie mobila Orange.

 

Abordarea segmentata Orange ofera clientilor cea mai buna solutie pentru nevoile lor. La sfârsitul anului 2011, Orange avea peste 25 milioane de clienti Orange Travel, în urma adaugarii unui numar de peste un milion de clienti noi în 2011. Pentru informatii suplimentare despre ofertele Orange Travel, accesati www.orange.com/travel.