.

Orange a anunțat astăzi, în cadrul Mobile World Congress Barcelona, lansarea unui nou smartphone de înaltă performanță, prevăzut cu tehnologie Intel ce oferă cele mai noi caracteristici și experiențe de divertisment. Lansarea oficială va avea loc în vară în Europa și, pentru început, telefonul va fi disponibil clienților din Marea Britanie și Franța.

 

Lansarea acestui nou smartphone marchează un progres semnificativ la nivelul strategiei Orange privind livrarea de telefoane sub marcă proprie. Aflată în cel de-al zecelea an, această strategie a contribuit la promovarea de noi parteneriate, la stimularea creșterii bazei de clienți Orange și a traficului mobil multimedia prin introducerea unor telefoane și smartphones mai accesibile, destinate tuturor clienților.

Acestea se remarcă prin personalizarea lor cu aplicații și servicii Orange, simple și inovatoare.Cererea din partea clienților a determinat dublarea portofoliului Orange de telefoane proprii în 2011, ducând la nivel de Grup la o creștere a volumului de la 7% la 15% din portofoliul total de dispozitive. Orange intenționează să își extindă portofoliul de telefoane proprii la 20% în 2012 pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților, astfel caracteristicile, serviciile și tehnologiile inovatoare vor fi accesibile tuturor.

 

Astăzi, Orange își extinde portofoliul de terminale proprii cu ajutorul unui nou partener mobil, Intel, lider de talie mondială în tehnologia procesoarelor cu siliciu și în inovația tehnicii de calcul. În momentul lansării, smartphone-ul Orange va funcționa cu platforma Gingerbread de la Android, care urmează să fie înlocuită curând de Ice Cream Sandwich, tot de la Android. Noul smartphone Orange se bazează pe modelul de referință Intel pentru acest tip de aparate, este prevăzut cu procesorulIntel® Atom™ Z2460 și suportă o tehnologie HSPA+ cu platforma Intel XMM 6260. Împreună, aceste soluții Intel oferă performanță de vârf și eficiență energetică, facilitând în același timp navigarea rapidă și cea mai bună experiență pentru utilizatori. De asemenea, funcția video de înaltă definiție (HD) va permite o ofertă de divertisment bogată împreună cu funcția de voce HD pe mobil pentru o calitate audio remarcabilă. Telefonul este dotat și cu o cameră care poate face 10 fotografii în mai puțin de o secundă, la o calitate de 8 MP.

„Expansiunea smartphone-urilor a adus o multitudine de noi experiențe. Suntem convinși că toți clienții noștri ar trebui să beneficieze de revoluția smartphones și ne angajăm să livrăm în continuare conținut și servicii inovatoare prin intermediul unei largi game de terminale care să permită clienților să rămână conectați și să profite mai mult de propriul telefon. Timp de zece ani, Orange a fost pionier în abordarea de succes a propriei mărci menită să ofere clienților telefoane accesibile de înaltă calitate, la toate categoriile de preț, prevăzute cu numeroase servicii și caracteristici unice și adaptate specificului local. Suntem încântați de parteneriatul cu Intel care ne permite să adăugăm un terminal excepțional în portofoliul nostru." a declarat Yves Maitre, Senior Vice President of Mobile Multimedia and Devices, Orange.

 

Anunțul de astăzi se bazează pe relația strânsă și de lungă durată dintre Orange și Intel la nivelul portofoliului de PC și tablete, iar Orange continuă să susțină activitatea Intel privind inovația și dezvoltarea în domeniul platformelor convergente.