.

Alcatel și Orange România au anunțat pe data de 19 februarie că au activat capabilitățile EDGE (Enhanced Data rate for GSM Evolution), acestea fiind deținute nativ de către soluția de acces radio a Alcatel, Evolium™. Capacitățile EDGE vor acoperi cele mai importante orașe din România. În cadrul acestei înțelegeri, Alcatel va include tehnologia EDGE în stațiile de bază Evolium™ de 900 și 1800 MHz deja instalate, datorită unui simplu upgrade software. Serviciul comercial va deveni operațional în a doua parte a acestui an, după efectuarea unor experimente ce vor începe în săptămânile următoare.

Perspectiva Orange
Acest proiect va permite companiei Orange România să pună la dispoziția clienților noi aplicații mobile și servicii destinate conexiunilor în bandă largă, totul cu o investiție minimă în rețea. Alegând soluția Alcatel Evolium™, Orange România a adoptat o tehnologie scalabilă, garantată pentru viitor, protejându-și astfel investițiile inițiale. Toate stațiile de bază Evolium™ livrate de către Alcatel între 1999 și 2000 pot găzdui transceivere EDGE de tipul plug-and-play.

Perspectiva Alcatel
În plus, de la începutul anului 2001, EDGE este parte integrantă a ofertei standard a Alcatel și toate stațiile de bază Evolium™ livrate către clienți sunt echipate cu soluția EDGE, fără ca utilizatorii să plătească în plus pentru aceasta. Alcatel a livrat deja echipament EDGE către peste 100 de rețele din întreaga lume, transformând tehnologia EDGE într-o realitate palpabilă.
Ca rezultat, infrastructurile mobile GSM/GPRS ale clienților Alcatel își pot mări ușor capabilitățile actuale ale propriilor rețele prin intermediul soluției EDGE, în același timp obținând beneficii maxime de pe urma investițiilor din trecut. Politica Alcatel a fost de a anticipa EDGE prin livrarea de echipamente de rețea multi-standard la prețuri scăzute care să permită o deschidere comercială lină a noilor servicii end-user. În scurt timp, handset-urile necesare vor deveni disponibile la nivel de masă.
'Astăzi, prioritatea o reprezintă livrarea celor mai avansate aplicații și servicii către piață, păstrând costurile sub control. Alegerea pe care am făcut-o atunci când am selectat soluția compatibilă EDGE, Evolium™, oferită de către Alcatel, s-a dovedit a fi cea corectă, mergând în această direcție', a afirmat Bernard Moscheni, CEO Orange România.
'Acesta este un alt pas important în cadrul parteneriatului pe termen lung dintre Alcatel și Orange', a adăugat Marc Rouanne, CEO al diviziei mobile Alcatel. 'În plus, activarea capabilităților EDGE ale soluției noastre Evolium™ în România demonstrează perfect modalitatea în care ne putem ajuta clienții, venind în întâmpinarea nevoilor tot mai mari ale pieței pentru noi servicii mobile și mai atractive.'