.

Orange recunoaște importanța responsabilității proprii în ceea ce privește impactul său asupra mediului înconjurător, asupra sănătății angajaților și a oamenilor în general.

Evoluția și maturizarea rețelelor GSM impun o creștere a numărului acestor stații pentru a putea satisface cerințele crescânde ale utilizatorilor (acoperire în interiorul clădirilor, capacități de trafic suplimentare).
Pe măsură ce densitatea 'celulelor' crește, în mod corespunzător și puterile lor de emisie vor fi mai mici, în caz contrar producând efecte nedorite în rețea (așa-numitele interferențe). În plus, puterea de emisie a telefoanelor mobile (acesta fiind cel mai apropiat emițător de corpul uman) scade datorită distanței mai mici între stația de emisie și utilizator.
Această evoluție este vizibilă în toate orașele de dimensiuni medii și mari din lume în care sistemul GSM este prezent.
Ideile vehiculate conform cărora emițătoarele GSM se instalează în afara marilor orașe nu au fundament practic (nu există în realitate) și nici teoretic (sistemul nu poate asigura acoperire, calitate și capacități de trafic funcționând de o asemenea manieră).
Ultimul pas în densificarea rețelelor constă în instalarea de sisteme indoor cu antene distribuite, sisteme dedicate centrelor de afaceri, marilor magazine și mall-uri, precum și marilor hoteluri.
Pentru a răspunde necesităților de comunicare în creștere și pentru a oferi clienților servicii noi este necesar să investim în permanență în îmbunătățirea și extinderea rețelei noastre.
Angajamentul nostru este să atingem aceste obiective în mod responsabil și în parteneriat cu comunitățile respective, cu autoritățile naționale și locale. Orange își desfășoară activitatea pe baza unor licențe acordate de statul român, în concordanță cu legislația internă și internațională, iar sectorul telecomunicațiilor este atent supravegheat de Autoritatea Națională de Reglementare în Comunicații, autoritate care ne-a eliberat Certificatul tip de furnizor de rețele și servicii de comunicații electronice nr. 846/27.12.2002 prin care Orange beneficiază de toate drepturile și își asumă obligațiile menționate în autorizația generală.
Pe plan internațional au fost efectuate în ultimii zeci de ani o serie de cercetări și studii cu privire la impactul rețelelor de telefonie mobilă asupra sănătății, iar până în prezent concluziile au fost că nu există o legătură directă între telefonia mobilă și diverse afecțiuni de sănătate.
Comisia Internațională pentru Protecția împotriva Radiațiilor Neionizante (ICNIRP) a stabilit limite în ceea ce privește expunerea la câmpurile electromagnetice.
Pe plan național au fost stabilite asemenea limite atât prin Normele Generale de Protecția Muncii, cât și prin Ordinul Ministerului Sănătății și Familiei nr.1.007/2002.

Norma europeană CENELEC EN 50166-2 care definește limitele privind expunerea umană la câmpuri și radiații electromagnetice stabilește o valoare corespunzătoare spectrului de frecvențe utilizat de rețelele GSM.
Astfel, limita admisibilă pentru expunerea publicului este pentru componenta electrică a câmpului electromagnetic de Emax = 41V/m, ceea ce echivalează cu o densitate de putere Smax = 4.6W/m2.
 
Orange România respectă atât standardele internaționale, cât și cele naționale. În 2005, în urma solicitărilor venite din partea comunităților sau autorităților locale, am măsurat densitatea de putere a câmpului electromagnetic în 7 orașe din țară, iar rezultatele măsurătorilor au reflectat valori mult mai mici decât limitele acceptate de legislația românească și cea internațională.
Astfel, valorile maximale rezultate în urma măsurătorilor au fost de 20 de ori mai mici decât limita admisă de normele europene în vigoare (4.6W/m2).

În iulie 2005, Organizația Mondială a Sănătății a afirmat: 'Până în prezent toate studiile științifice referitoare la efectele expunerii la câmpurile electromagnetice asupra sănătății au avut aceeași concluzie: Nu au existat efecte adverse asupra sănătății în situația expunerii la câmpuri electromagnetice sub limitele stabilite de Comisia Internațională pentru Protecția împotriva Radiațiilor Neionizante.'
De asemenea, ne asigurăm că toate telefoanele comercializate în magazinele noastre sunt în concordanță cu limitele impuse de Comisia Internațională pentru Protecția împotriva Radiațiilor Neionizante și comunicăm clienților noștri care sunt valorile expunerii la câmpurile electromagnetice (SAR) în manualele de utilizare a telefoanelor, în Orange shop și pe pagina de internet a Orange România.
În situația în care studiile și cercetările viitoare vor determina modificări în ceea ce privește limitele admise ale densității câmpului electromagnetic, Orange se va conforma acestora, oricare ar fi ele.