.

Orange România a susţinut Noaptea Muzeelor, un eveniment cultural de succes desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la a 13-a ediţie. 3000 de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene și-au deschis porțile în aceeași noapte, anul acesta evenimentul fiind sărbătorit în data de 20 mai. La nivel naţional, peste 140 de muzee, obiective turistice, galerii de artă și spaţii expoziţionale și-au asteaptat vizitatorii. În București, Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR), Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” sunt doar câteva dintre instituţiile partenere care au invitat pe cei interesaţi să le treacă pragul.
 
 
Cu ocazia Nopţii Muzeelor, vizitatorii MNAR au fost invitaţi să participe la un traseu concurs cu premii în Galeria de Artă Europeană, să socializeze în Curtea de Onoare a fostului Palat Regal și cu ajutorul aplicației ARTmobile, să descifreze poveștile din spatele unora dintre cele mai îndrăgite lucrări din galeriile muzeului. Aplicația „ARTmobile – Un muzeu la îndemână!” a fost realizată în cadrul programului „Lumea prin culoare și sunet” finanțat de Fundația Orange, disponibilă pentru Android și iOS. Publicul a beneficiat de asistenţă din partea Orange România și a Fundației Orange pentru a facilita descărcarea aplicaţiei pe propriile telefoane.
 
 
Vizita la muzeu a devenit astfel una inedită și s-a transformat radical la NOD makerspace, un spaţiu creativ unde în noaptea de 20 mai 2017 a fost deschisă expoziţia „Muzeu 3017”, o privire dinspre viitor asupra Bucureștiului și a spaţiilor locative din secolul XXI, din perspectivă antropologică. La NOD makerspace vizitatorii au găsit un spaţiu hi-tech Orange, unde au putut experimenta realitatea virtuală prin ochelari VR și au putut testa roboţi și staţii de joc.