.

În prima jumătate a acestui an veniturile Orange România au ajuns la aproape 448 milioane de euro, în scădere cu 2% față de perioada similară a anului trecut. Dacă se exclude efectul diminuării tarifelor de interconectare, creșterea veniturilor este de 0,3%, comparativ cu aceeași perioadă din 2011. Din totalul acestora aproximativ 228 milioane de euro au fost obținute în al doilea trimestru, înregistrând o creștere de 4% față de trimestrul anterior al anului în curs. "Veniturile noastre înainte de efectul diminuării tarifelor de interconectare sunt în creștere față de prima jumătate a anului 2011, ca rezultat al inițiativelor noastre comerciale, al investițiilor susținute și al performanțelor echipei noastre. Ca și până acum, ne-am dorit să oferim clienților o experiență personalizată în funcție de necesitățile lor de comunicare. Vom continua să investim astfel încât să asigurăm cea mai bună experiență de utilizare a serviciilor noastre și să rămânem în continuare în topul preferințelor clienților", precizează Jean-François Fallacher (foto), CEO Orange România.

 

La 30 iunie 2012, Orange România avea 10,045,933 de clienți. Numărul abonaților a depășit 4 milioane, înregistrând o creștere de peste 83,000 utilizatori în ultimele 6 luni. În prima parte a anului, Orange România s-a menținut ca lider de piață cu o bază de clienți stabilă, atât pe segmentul de abonamente, cât și pe cel al cartelelor reîncărcabile, printr-o segmentare adecvată a ofertelor, prin numeroasele avantaje adăugate programului de fidelizare, printr-o nouă platformă PrePay ce permite personalizarea profilului, și prin noi oferte atractive de internet mobil propuse clienților.

 

La sfârșitul primului semestru, mai mult de 3,5 milioane de clienți utilizau serviciile Orange de date mobile. În același timp, în ultimele 12 luni traficul de date realizat de pe smartphone-uri și tablete, a crescut de aproape 3 ori, fiind susținut de performanța rețelei.

 

În prezent 99.74% din populația României beneficiază de servicii de internet mobil la viteze de până la 14.4 Mbps. De asemenea, pentru 33.27% din populație (din 549 de localități) viteza de transfer de date ajunge până la 21.6 Mbps și pentru 16.87% (218 localități) viteza ajunge până la 43.2 Mbps. În urma finalizării programului de extindere și modernizare a rețelei, Orange oferă cea mai rapidă rețea națională de internet mobil. Orange România a fost certificată „rețeaua cu cel mai bun serviciu de descărcare de fișiere" dintre toți operatorii GSM/UMTS de telefonie mobilă din România. Certificarea a fost obținută în urma unei campanii independente de măsurători și performanță efectuată de P3 Communications, în mai multe localități, atât în zone urbane, cât și rurale.