.

După ce la recentul Târg de Aparatură Electronică din Las Vegas a anunțat o gamă largă de produse Full HD 3D TV, de la ecranele 3D VIERA până la camere video profesionale Full HD 3D, Panasonic inaugurează acum Centrul de Authoring Avansat, complet operațional, găzduit de unitatea de cercetare și dezvoltare a companiei, Laboratorul Panasonic Hollywood. Centrul de Authoring Avansat a fost recent upgradat și echipat cu ultimele inovații 3D, bazate pe standardele create de Asociația Blu-ray Disc. Centrul le oferă acum studiourilor și producătorilor de film procesare de imagine Blu-ray 3D, programare interactivă, precum și servicii de certificare de authoring și disc, care pot aduce discurile Blu-ray 3D pe piață chiar din primăvara anului 2010.

Cu mult înainte ca specificațiile Blu-ray 3D să fie finalizate împreună cu Asociația Blu-ray Disc, Laboratorul Panasonic Hollywood a colaborat cu studiourile și cu creatorii din cetatea filmului pentru a testa criptarea Blu-ray 3D precum și softurile pentru meniu și subtitrări.

Acest tip de cercetare și colaborare în fazele incipiente fac din Centrul de Authoring Advansat cea mai potrivită sursă de expertiză pentru companiile care au nevoie de îndrumare și consultanță în fazele inițiale de pregătire ale unui titlu Blu-ray 3D.

"Dată fiind vasta experiență a Laboratorului Panasonic Hollywood în procesarea imaginii HD, suntem siguri că ne aflăm în fruntea industriei cu tehnologia de comprimare a imaginii 3D MPEG-4 MVC (Multiview Video Coding). Acest laborator, amplasat în capitala mondială a entertainmentului, este mândru să poată oferi lumii filmului primul centru complet, care realizează de la A la Z criptarea și authoringul în sistem Blu-ray 3D. Este o zonă nouă și fascinantă pentru industria home entertainment, iar cercetarea incipientă și colaborarea noastră au fost extrem de utile în a stabili ce anume reprezintă cea mai provocatoare experiență și cea mai bună performanță atunci când lucrezi pentru Blu-ray 3D", precizează Jeannine Patton, vice președinte și manager general al Centrului de Authoring Avansat.