.

Panasonic anunță lansarea GZ2000, echipat cu un panou OLED 4K Professional Edition personalizat care încorporează progresele hardware realizate de Panasonic. Optimizat de către un colorist de top de la Hollywood, noul panou se remarcă prin acuratețea cromatică de neegalat și niveluri ale luminozității medii semnificativ îmbunătățite. GZ2000 este primul* TV OLED din lume compatibil cu tehnologiile HDR10+ și Dolby Vision HDR precum și cu HLG Photo, noul format de imagine statică prin care fotografia intră în lumea HDR. În plus, GZ2000 este primul televizor din lume care are încorporate difuzoare orientate în sus, capabile să redea sunetul imersiv Dolby Atmos® în cea mai simplă și convenabilă manieră. Întregul sistem audio a fost ajustat de către inginerii de la Technics. Cu compatibilitate pentru asistenți vocali, GZ2000 se poate integra perfect într-o configurație Smart Home. Yasushi Murayama, directorul diviziei TV de la Panasonic Europe, declară: „Grație panoului nostru personalizat OLED Professional Edition și celui mai puternic procesor de până acum, împreună cu combinația impecabilă de sunet de la Tuned by Technics și Dolby Atmos, GZ2000 este cel mai complet televizor realizat vreodată.”
 
Panoul Panasonic OLED din vârful gamei, ajustat la Hollywood
 
Un colorist de top lucrează cu Panasonic pentru a garanta redarea intenției cineastului
 
Disponibil în variantele cu diagonala de 65 inci și 55 inci, noul GZ2000 OLED reprezintă combinația între acuratețea tehnologică a Panasonic și ajustarea de precizie a culorilor realizată de Stefan Sonnenfeld. Stefan Sonnenfeld, fondator și CEO al Company 3, este un colaborator de încredere al unor cineaști de top.  Sonnenfeld se numără printre cei mai buni artiști din lume în domeniul ajustării culorilor astfel încât acestea să spună povești și să transmită emoții. Descris de NPR ca un „da Vinci al filmelor,” Sonnenfeld și-a folosit aptitudinile de colorist în multe dintre cele mai apreciate producții ale ultimului deceniu:  A Star is Born, Wonder Woman, Man of Steel, Beauty and the Beast,  Star Wars: The Force Awakens, Jurassic World, 300 și multe altele. Ca mulți alți coloriști de top, el folosește în activitatea sa de zi cu zi ecranele Panasonic OLED ca monitoare de referință de mare format pentru client.
 
 
Nefiind un panou OLED oarecare, panoul OLED 4K personalizat Professional Edition a fost ajustat de inginerii R&D de la Panasonic. Aceasta a dus la un control și mai riguros al parametrilor care afectează calitatea imaginii. Mai ales nivelul mediu de luminozitate a fost amplificat semnificativ iar manevrarea contrastului a fost îmbunătățită ajungând astfel la creșterea gamei dinamice. Conținutul HDR are acum un impact și mai puternic, GZ2000 reușind să reproducă fără efort scene complicate cu luminozitate și contrast variabile – regăsite frecvent în transmisiile sportive live sau în filme de acțiune. Ca urmare a acestui nivel de personalizare, alături de aptitudinile remarcabile ale lui Sonnenfeld în ceea ce privește optimizarea culorilor, Panasonic a creat unele dintre cele mai precise imagini cinematice văzute vreodată pe un televizor.
 
Ca răspuns la solicitările utilizatorilor profesionali de la Hollywood, a extins gama și a redus intervalul între pașii de calibrare la capătul cel mai întunecat al scalelor RGB și gamma. GZ2000 este de asemenea unul dintre primele televizoare care suportă modelele de testare CalMAN PatternGen de la software Portrait Display’s® CalMAN®  cu funcția AutoCal. Sistemul este compatibil și cu setările de calibrare Imaging Science Foundation (isf).
 
Procesorul inteligent HCX PRO asigură un control superior al panoului OLED fiind compatibil cu HDR10+ și Dolby Vision
 
GZ2000 este singurul care acoperă toate bazele dinamice HDR populare 
 
Panoul OLED HDR al GZ2000 este echipat cu cel mai avansat procesor de la Panasonic, care analizează cu rapiditate culoarea, contrastul și claritatea conținutului video 4K, optimizându-le și conferind un plus de control pe noul panou OLED personalizat de la Panasonic. Echipat cu un sistem Dynamic LUT (tabel de căutare) și mai rapid, GZ2000 este cel mai performant televizor de la Panasonic în ceea ce privește redarea corectă a culorii la orice nivel de luminozitate. Chiar și atunci când nivelurile de luminozitate și contrast variază rapid într-o scenă, GZ2000 redă fără greșeală cele mai fidele culori, conferind o satisfacție inegalabilă a imaginii. 
 
HCX PRO Intelligent este compatibil de asemenea cu formate multiple de metadate dinamice HDR care garantează privitorilor cea mai performantă experiență a imaginilor TV, indiferent de sursă. GZ2000 este primul model din lume capabil să redea ambele formate, HDR10+ și Dolby Vision®*. Iar prin tehnologia Multi HDR , GZ2000 este de asemenea compatibil cu HLG (Hybrid Log-Gamma), un format HDR care urmează să fie adoptat pe scară largă de către posturile TV. Compatibilitatea cu HLG Photo, noul format de imagine statică, este de asemenea asigurată. Ecranul este compatibil și cu HDR10, tehnologia existentă la majoritatea discurilor Blu-ray UHD și la numeroase servicii de streaming.
 
Primul televizor din lume cu difuzoare încorporate orientate în sus, capabile să redea Dolby Atmos
 
GZ2000 redă sunet cinematic cu ajutorul tehnologiei Dolby Atmos 
 
GZ200 este primul* televizor din lume cu difuzoare încorporate orientate în sus, capabile să redea Dolby Atmos. El folosește difuzoare multiple pentru a produce un sunet sferic imersiv cu conținut Dolby Atmos. 
 
Dolby Atmos vă transpune dintr-un moment obișnuit într-o experiență extraordinară cu un sunet audio dinamic care umple încăperea și vă învăluie cu un realism covârșitor pentru a crea o experiență de divertisment extrem de puternică. Vă veți simți în mijlocul acțiunii, unde sunetele oamenilor, locurilor, obiectelor și muzica prin viață cu un realism covârșitor, ocupând întreg spațiul. Și pentru că Dolby Atmos este încorporat în GZ2000, nu a fost niciodată mai ușor să experimentați sunetul imersiv chiar acasă la dumneavoastră.
 
În ciuda profilului extrem de subțire, GZ2000 redă un sunet puternic și dinamic, subliniat de forța basului. Întregul sistem audio a fost ajustat de către inginerii de la Technics, binecunoscuta marcă audio a Panasonic, și de asemenea este echipat cu tehnologia proprietară JENO Engine de la Technics pentru un sunet curat, rafinat.
 
„Împreună, Dolby și Panasonic echipează televizoarele Panasonic cu tehnologii de ultimă generație în materie de sunet și imagine,” declară John Couling, Senior Vice President, Commercial Partnerships. „Dolby Vision și Dolby Atmos completează perfect ecranul performant al GZ2000, transformându-l într-o adevărată uzină de divertisment.”
 
My Home Screen 4.0 duce conceptul smart TV la un nou nivel
 
GZ2000 echipat cu noul My Home Screen 4.0 de la Panasonic permite utilizatorului să personalizeze interfața TV în funcție de propriile preferințe, conferindu-i mai multă libertate și flexibilitate. Afișajul ecranului de pornire poate fi reconfigurat pentru a permite structurarea personalizată. Accesul la VOD și la conținutul transmis este mai ușor grație interfeței pentru utilizator care include pictograme către stații de comandă din care se poate ajunge cu ușurință la emisiuni TV live, dispozitive conectate și aplicații precum Netflix, Amazon și YouTube. Utilizatorii pot adăuga în ecranul de pornire posturi TV vizionate frecvent. 
 
GZ2000 lucrează de asemenea cu Google Assistant și Amazon Alexa, permițând utilizatorilor să opereze câteva funcții cheie ale televizorului doar cu ajutorul vocii.
 
*la 7 ianuarie 2019 conform datelor Panasonic.
 
 
Despre Panasonic
 
Panasonic Corporation este lider mondial în dezvoltarea de tehnologii electronice diverse şi soluţii pentru clienţi în domeniul electronicelor de consum, aplicaţiilor rezidenţiale, auto, a soluţiilor profesionale şi a echipamentelor industriale. Compania Panasonic care, în 2018, a aniversat 100 de ani la înfiinţarea sa, este activă la nivel global, fiind prezentă acum în 591 de sucursale şi 88 de societăţi asociate la nivel mondial, înregistrând vânzări nete totale de 61,4 miliarde EUR în anul încheiat la 31 martie 2018. Dedicată în permanenţă atingerii unor noi valori prin inovare la toate nivelurile, compania utilizează tehnologiile proprii pentru a crea o viaţă mai bună şi o lume mai bună pentru clienţii săi.