.

Luna trecută, la CES, Panasonic a lansat televizorul OLED vârf de gamă pentru 2019, GZ2000 – „cel mai cinematic televizor din lume”. Acum, unele dintre cele mai dorite caracteristici ale GZ2000, inclusiv extraordinara compatibilitate cu HDR10+, Dolby Vision și Dolby Atmos sunt disponibile la întreaga gamă de modele OLED și LCD TV propusă de Panasonic în 2019, cu excepția seriei LCD 4K de la baza gamei.
 
Pentru 2019, Panasonic dublează numărul seriilor OLED la patru – așadar GZ2000, GZ1500, GZ1000 și GZ950 – fiecare dintre acestea dispunând de procesorul ultra puternic Panasonic HCX PRO Intelligent. Dincolo de compatibilitatea cu formatele de metadate dinamice HDR10+ și Dolby Vision de ultimă generație, toate modelele OLED împărtășesc același ajustaj fin de la Hollywood realizat de coloristul Stefan Sonnenfeld. Toate modelele OLED vor beneficia de certificarea UHD Premium.
În acest an vor fi lansate patru noi modele LCD 4K: GX940, GX900, GX800 și GX700. Vârful de gamă GX940 – disponibil doar în varianta cu diagonala de 75 inci – dispune, la fel ca televizoarele OLED, de noul procesor HCX Pro Intelligent și de asemenea este compatibil cu Dolby Vision și HDR10+.
 
Desigur, un televizor cinematic nu se remarcă doar prin calitatea imaginii, ci și a sunetului. Iar în timp ce seriile GZ2000 sunt echipate cu difuzoare încorporate orientate în sus pentru un sunet surround imersiv, toate celelalte modele (cu excepția televizoarelor LCD 4K GX700) sunt compatibile cu Dolby Atmos.
 
Toate televizoarele OLED, la fel ca vârful de gamă GX940 LCD, sunt compatibile cu HLG Photo, noul format de imagine statică care transpune fotografiile în lumea HDR. Toate modelele OLED funcționează de asemenea cu comandă vocală astfel încât se pot integra perfect în configurații de tip Smart Home. 
 
Procesorul HCX PRO Intelligent oferă un control superior al cadrelor și HDR pentru toate noile ecrane OLED
 
Toate modelele sunt compatibile cu HDR10+ și Dolby Vision plus formatele statice HDR
 
Toate cele patru serii OLED sunt disponibile la diagonala de 65 inci și 55 inci. În timp ce GZ2000 se mândrește cu un cadru OLED 4K Professional Edition personalizat, creat exclusiv de inginerii R&D de la Panasonic, toate celelalte modele OLED inclusiv GZ950, GZ1000 și GZ1500 dispun de o procesare de ultimă generație a imaginii grație procesorului HCX PRO Intelligent – cel mai puternic procesor creat vreodată de Panasonic. Acestea suportă de asemenea HDR10, HDR10+, Dolby Vision, HLG și HLG Photo, asigurând compatibilitatea completă cu toate formatele HDR disponibile actual în comerț. Indiferent de sursă, utilizatorul se va bucura de cele mai captivante, dinamice imagini posibile pe un ecran TV.
 
Toate televizoarele sunt dotate cu sisteme de sunet echipate pentru Dolby Atmos. GZ2000 beneficiază de primele difuzoare încorporate orientate în sus, capabile să redea Dolby Atmos ca parte a unui sistem audio total cu un procesor Jeno și ajustate de Technics. GZ1500 are încorporat propriul difuzor elegant și compact tip Blade montat direct în baza televizorului. Prin contribuția difuzoarelor puternice orientate în față, GZ redă o experiență audio surround absolut captivantă.
 
Televizoarele LCD 4K de la Panasonic: echipate cu toate opțiunile HDR 
 
Majoritatea modelelor suportă HDR10, HLG, HDR10+ și Dolby Vision 
 
High Dynamic Range în toate formele, echipată în seria de televizoare LCD 4K. Chiar și modelele de la baza seriei GX700 (cu diagonală de 40 inci, 50 inci, 58 inci, 65 inci) echipate cu un procesor Studio Colour Engine, sunt compatibile cu variantele simple HDR10 și HLG (Hybrid Log Gamma). Echipate cu un procesor HCX mai performant, seria GX800 (40 inci, 50 inci, 58 inci, 65 inci) reafirmă dedicarea Panasonic în aducerea beneficiilor formatelor de metadate dinamice HDR pe piața de larg consum suportând HDR10+ și Dolby Vision – iar în ceea ce privește echipamentul audio, întregește pachetul cu Dolby Atmos . Seria GX900 (43 inci, 49 inci, 55 inci, 65 inci) prezintă aceeași compatibilitate HDR generoasă la fel ca GX800.
 
Cu o rată de refresh a ecranului mai rapidă, de 100Hz și un procesor HCX PRO Intelligent, vârful de gamă de 75 inci GX940 încorporează aceeași varietate de formate HDR la fel ca televizoarele OLED incluzând și recentul format foto HLG. Procesorul HCX PRO Intelligent analizează rapid și optimizează culoarea contrastul și claritatea conținutului video 4K, asigurându-se că utilizatorii experimentează cele mai clare imagini TV posibile indiferent de sursa acestora.
 
Ecrane Panasonic de ultimă generație, ajustate la Hollywood.
 
Un colorist de top lucrează cu Panasonic pentru a garanta redarea intenției cineastului
 
Toate televizoarele OLED sunt o combinație frapantă între acuratețea tehnologică a Panasonic și talentul remarcabil de ajustare a culorii al lui Stefan Sonnenfeld. Acesta se numără printre cei mai buni artiști din lume în domeniul ajustării culorilor astfel încât acestea să spună povești și să transmită emoții. El este un colaborator de încredere al unora dintre cei mai buni cineaști ai lumii, talentul său de colorist fiind pus în slujba multor filme apreciate în egală măsură de critici și public, precum A Star is Born, Wonder Woman, Man of Steel, Star Wars: The Force Awakens, Jurassic World și multe altele. 
 
Ca mulți alți coloriști de top, el folosește în activitatea sa de zi cu zi ecranele Panasonic OLED ca monitoare de referință de mare format pentru client.
 
Cele mai recente modele Panasonic OLED și LCD reușesc să reproducă fără efort scene complicate cu luminozitate și contrast variabile – regăsite frecvent în transmisiile sportive live sau în filme de acțiune. Acest talent rar, combinat cu aptitudinile excepționale de optimizare a culorilor de care dispune Sonnenfeld, a dus la crearea unei serii de televizoare Panasonic care redau imagini cinematice de o înaltă acuratețe și fidelitate.
 
HDR: nu doar imagini în mișcare 
 
HLG Photo permite redarea la adevărata lor valoare, pe ecranul TV, a fotografiilor statice HDR
 
HDR a existat de o vreme în lumea fotografiei statice însă nu a fost devenit o tehnologie foarte populară deoarece formatele utilizate (create adeseori special pentru smartphone) nu au fost compatibile cu ecranele TV pe care din ce în ce mai mulți dintre noi ne dorim să vizualizăm imaginile capturate. De acum, lucrurile iau o turnură complet nouă, datorită HLG Photo, un format HDR pentru cadre statice care utilizează profilul HLG. Toate noile televizoare OLED de la Panasonic și televizorul LCD GX940 sunt compatibile cu HLG Photo – o tehnologie prezentă pe unele dintre ultimele camere LUMIX. Asociind televiziunea Panasonic HLG Photo cu o cameră compatibilă, utilizatorii se pot bucura acum de imagini cu un aspect natural și o gamă dinamică mai largă atunci când revăd prețioasele fotografii de vacanță.
 
My Home Screen 4.0 duce conceptul smart TV la un nou nivel
 
Noul My Home Screen 4.0 de la Panasonic cu o nouă interfață permite utilizatorului să personalizeze interfața TV în funcție de propriile preferințe, conferindu-i mai multă libertate și flexibilitate. Afișajul ecranului de pornire poate fi reconfigurat pentru a permite structurarea personalizată. Accesul la VOD și la conținutul transmis este mai ușor grație interfeței pentru utilizator care include pictograme cu ajutorul cărora se poate ajunge cu ușurință la emisiuni TV live, dispozitive conectate și aplicații precum Netflix, Amazon și YouTube. Utilizatorii pot adăuga în ecranul de pornire posturi TV vizionate frecvent. 
 
În plus, este primul My Home Screen 4.0 care suportă HD+ folosind tehnologia HbbTV Operator App standard în Germania, permițând utilizatorilor să acceseze serviciul HD+ folosind pachetul de canale HD+ cu 23 de canale private în HD- și 2 canale în calitate UHD. Funcții suplimentare de confort precum restart, colecția media și ghidul TV sunt incluse fără costuri suplimentare cu o perioadă de testare gratuită de șase luni.  
 
Despre Panasonic
 
Panasonic Corporation este lider mondial în dezvoltarea de tehnologii electronice diverse şi soluţii pentru clienţi în domeniul electronicelor de consum, aplicaţiilor rezidenţiale, auto, a soluţiilor profesionale şi a echipamentelor industriale. Compania Panasonic care, în 2018, a aniversat 100 de ani la înfiinţarea sa, este activă la nivel global, fiind prezentă acum în 591 de sucursale şi 88 de societăţi asociate la nivel mondial, înregistrând vânzări nete totale de 61,4 miliarde EUR în anul încheiat la 31 martie 2018. Dedicată în permanenţă atingerii unor noi valori prin inovare la toate nivelurile, compania utilizează tehnologiile proprii pentru a crea o viaţă mai bună şi o lume mai bună pentru clienţii săi.