.

«Partener tehnic» din 2017, PANASONIC devine în acest an «Partener oficial» (TV, Video, Foto) al Festivalului de Film de la Cannes, ajuns la cea de-a 72-a ediție. Festivalul se desfășoară în perioada 14 - 25 mai 2019. "Oportunitatea de a susține cea de-a șaptea artă și de a deveni Partener oficial în ediția din acest an a Festivalului de Film de la Cannes este pentru noi o mare onoare. Prin implicarea în acest eveniment prestigios, Panasonic evidențiază încă o dată performanțele sale în calitatea profesională a imaginii, prin ecranele LED și OLED sau prin aparatele foto mirrorless full-frame LUMIX S1 și S1R. Acest parteneriat face parte din strategia noastră pe termen lung, de a transpune cât mai fidel intențiile regizorului în film", precizează Eric NOVEL, General Manager Panasonic France-Belux. 
 
Cunoscut pentru expertiză și colaborarea strânsă cu numeroase studiouri cinematografice și companii de producție de la Hollywood, PANASONIC este o referință tehnologică în domeniul televiziunii. Cel mai recent procesor inteligent HCX PRO, perfecționat la Hollywood, măiestria în ceea ce privește calitatea imaginii datorită cooperării cu coloriști faimoși sau certificarea THX definesc PANASONIC ca marca supremă în cinema.
 
Prin urmare, PANASONIC desăvârșește în acest an parteneriatul cu Festivalul de Film de la Cannes implicându-se și mai mult în promovarea celei de-a șaptea arte.
Compania a instalat peste 100 de ecrane OLED/LED și player-e Blu-ray în apropiere de Le Palais des Festivals pentru transmisii exclusive de la eveniment.
 
Fiind unul dintre cele mai cunoscute evenimente din lume, la Festivalul de Film de la Cannes sunt așteptați peste 40.000 de participanți, inclusiv 4.500 de jurnaliști și fotografi din 161 de țări. Pentru PANASONIC, aceasta este o ocazie extraordinară de a promova calitatea profesională a imaginii în rândul unui public expert.
 
Pentru prima dată, PANASONIC LUMIX devine Partener oficial pentru fotografie la Festivalul de Film de la Cannes.
 
Profesioniștii și în special cei 400 de fotografi acreditați pentru eveniment vor avea șansa de a descoperi noile aparate foto de la PANASONIC, LUMIX S1 și S1R.
 
Aceste aparate foto mirrorless full-frame sunt echipate cu un stabilizator de imagine pe 5 axe, pot filma în 4K 60p, rezistă la praf și la stropi și sunt concepute pentru utilizarea la temperaturi de până la -10°C. 
 
Pe durata festivalului,  LUMIX va prezenta fotografilor acreditați modelele LUMIX S1 și S1R la piscina din Hotel Majestic.
 
Participanții vor avea ocazia să descopere aceste noi aparate foto împreună cu ecosistemul acestora, chiar să le testeze pentru câteva ore, alături de echipa Panasonic și ambasadorii foto.
 
În plus, Olivier Anrigo, fotograf profesionist și ambasador LUMIX, va dezvălui toate secretele și potențialul acestor aparate foto excepționale în cadrul câtorva sesiuni masterclass.