.

Microsoft și Hewlett-Packard, 2 giganți ai industriei IT, și-au unit forțele pentru a promova și extinde gradul de utilizare a tehnologiei .NET în întreaga lume. Parteneriatul a fost anunțat la Viena de către Steve Ballmer, CEO Microsoft, în cadrul evenimentului .NET Opportunities. HP devine, astfel, primul și cel mai mare integrator de tehnologie Microsoft .NET. Parteneriatul presupune o investiție totală de 50 mil. USD. Peste 5.000 de angajați din cadrul forței de vânzări a HP vor fi pregătiți pe tehnolo-gia .NET, iar 3.000 de specialiști pe servicii IT ai HP vor fi certificați .NET. Tot HP va forma, la nivel mondial, o forță de vânzări specializată în dezvoltarea și implementarea soluțiilor Microsoft .NET la clienți. Soluțiile .NET vor combina tehnologia software dezvoltată de Microsoft cu produsele hardware concepute de HP special pentru sectorul corporatist. La rândul său, Microsoft .NET a devenit platforma numărul 1 de dezvoltare a aplicațiilor software pentru serverele HP ProLiant. .NET a fost conceput de Microsoft pentru furnizarea de servicii web de utilizator și companie.
.NET permite rețelelor să comunice și să facă schimb de informații automat, indiferent de sistemele de operare instalate pe computere, de programele utilizate sau de tipul de echipament dintr-o rețea. Soluțiile .NET permit, de exemplu, unei companii să efectueze automat aprovizionarea, plata facturilor sau planificarea achizițiilor la simpla conectare a rețelei proprii la rețelele furnizorilor. Consumatorii individuali își pot, de exemplu, planifica automat o vizită la medicul de familie, lăsându-și computerul să comunice, prin Internet, cu al doctorului.
Tehnologia .NET a fost deja implementată la General Mills, un gigant în industria alimentară, cu venituri anuale de peste 13 mld. USD și peste 91 de fabrici în întreaga lume. Soluția .NET furnizată de HP permite personalului de vânzări accesul la informații în timp real și un răspuns prompt și corect la cererile formulate de clienți.