.

HP a anuntat pe 26 mai ca a incheiat o intelegere globala cu ZTE Corporation, unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente de telecomunicatii din China. Pentru administrarea ZTE si a retelelor terte, HP si ZTE intentioneaza sa ofere solutii complete NGOSS utilizand servicii si solutii de consultanta si integrare de la ambele companii.

HP a prezentat in cadrul Management World 2008, eveniment global de operatiuni si management, peste 400 de furnizori de servicii de comunicatii care implementeaza solutiile sale. Acestea se adreseaza companiilor din zona de comunicatii mobile si fixe si permit reducerea costurilor si riscurilor.

Printre companiile prezentate se numara Swisscom, cel mai important furnizor de servicii de telecomunicatii din Elvetia, care a utilizat solutiile HP NGOSS pentru reducerea costurilor operationale si imbunatatirea serviciilor. In plus, SFR – cel de-al doilea operator de telefonie mobila din Franta, cu peste 19 milioane de clienti – a redus costurile prin utilizarea solutiilor HP NGOSS, simplificand managementul retelelor si al serviciilor.

"HP sprijina furnizorii sa diminueze costurile de proprietate OSS si sa imbunatateasca procesele de rulare a serviciilor," a declarat Keith Bergeron, director NGOSS Solutions in cadrul diviziei Communications, Media and Entertainment de la HP. "Nici o alta companie nu are o gama de solutii atat de complexa si totodata parteneri si expertiza de care furnizorii au nevoie pentru a integra intregul ciclu de viata al serviciilor (inclusiv implementarea, testarea, asigurarea, facturarea si sistemele de suport)."

In ultimii ani, HP a sprijinit Swisscom sa creeze sisteme puternice de suport al operatiunilor pentru a asigura calitatea serviciilor pentru cele 5.3 milioane de linii fixe, inclusiv 1.6 milioane de linii broadband. In anul 2007, Swisscom a apelat din nou la HP pentru a primi sprijin in administrarea procesului prin care noii clienti sunt inscrisi si ordonati intr-un plan de servicii. Swisscom a ales HP pentru a implementa aplicatii de ordonare si integrare in structura de servicii.