.

Intracom Telecom a anunțat furnizarea Platformei de Servicii Virtualized Wi-Fi membrilor AOTEC pentru a gestiona centralizat rețelele Wi-Fi disparate, independent de furnizorul de echipamente de acces utilizat , oferind conectivitate Wi-Fi și roaming către abonații acestora din Spania. Trei membri AOTEC au fost deja conectați la platformă în această fază inițială. "Există o cerere tot mai mare de a avea acces Wi-Fi omniprezent în zonele publice extinse; aceasta fiind o cerinta subliniată și de inițiativa Uniunii Europene, WiFi4EU. Ca urmare a solicitării AOTEC, compania Intracom Telecom a răspuns la această provocare lansand Platforma de Servicii Virtualized Wi-Fi Networks si oferind astfel operatorilor AOTEC posibilitatea de a profita din plin de orice punct de acces Wi-Fi desfășurat în “super”rețeaua lor, independent de echipamentele fiecarui furnizor. Suntem foarte incantati de acest proiect și asteptam cu nerabdare sa deservim toti membrii AOTEC in cadrul acestuia", precizează Sotiris G. Bithas, Director de Marketing al Diviziei Telco Software Business Intracom Telecom.
 
Cu scopul de a se alinia complet inițiativei paneuropene WiFi4EU, dar și pentru a răspunde nevoii urgente a membrilor săi de a oferi conectivitate Wi-Fi sigură și fără întreruperi, în regiunea spaniolă, AOTEC a selectat Platforma de Servicii Virtualized Wi-Fi de la Intracom Telecom, care utilizează capabilitatile SDN (Software Defined Network) și NFV (Network Function Virtualization).
 
Membrii AOTEC pot acum să își extindă mult mai mult zona de servicii prin utilizarea punctelor de acces ale altor operatori colaboratori, fără a schimba însă infrastructura existentă, rămânând, în același timp, independenți din punct de vedere comercial și operațional și izolați unul de celălalt. În plus față de generarea de noi fluxuri de venituri de la abonații proprii sau de la  abonații în roaming, furnizorii de servicii sunt acum în măsură să servească municipalități, școli și companii si organizatii locale, aflate sub umbrela Smart Cities. Platforma de Servicii Virtualized Wi-Fi de la Intracom Telecom poate acomoda scenarii de utilizare inovatoare, intr-o implementare securizata de tip cloud, în cadrul conceptului Platform-as-a-Service.
 
‘’Inovația este esențială pentru operatorii locali - companii care continuă să facă investiții pentru a-și îmbunătăți rețelele. De fapt, sectorul investește peste 766 de milioane de euro pe an. Am fost pionierii implementarii broadband cu fibra optica si acum evoluam implementand retele WiFi în orașe si in orasele unde suntem prezenți", precizează Președintele AOTEC, Antonio García Vidal." În acest sens, colaborarea cu Intracom Telecom ne permite să avem un instrument pentru a extinde serviciile de mobilitate pe care le oferim pentru clienții noștri, oferindu-le noi avantaje prin care ne diferențiem ".
 
Noua platformă Virtualized Wi-Fi Services este prezentată în cadrul expoziției internaționale MWC Barcelona 2019, la standul 7B50 al Intracom Telecom, în sala 7.
 
Despre Intracom Telecom 
 
Intracom Telecom este un furnizor global de sisteme și soluții de telecomunicații care activează de peste 40 de ani pe piață. Compania a devenit un punct de referință în domeniul accesului fix wireless și inovează în domeniul 5G/4G wireless fronthaul, backhaul și small-cell SON backhaul. Intracom Telecom oferă un portofoliu cuprinzător de soluții software și o gamă completă de servicii IT&C, concentrându-se pe IoT, SDN/NFV, Big Data analytics & data-driven intelligence și soluții Smart City. Se adresează de asemenea industriei de Energie & Utilități, punând accentul pe contorizarea inteligentă și soluții IT complete. Filialele sale sunt prezente în Europa, Rusia/CSI, Orientul Mijlociu și Africa, Asia și America de Nord.