.

Schneider Electric colaborează cu HP pentru dezvoltarea unei platforme complete și convergente de management IT și al centrelor de date. Această platformă va oferi informații consistente managerilor clădirilor și profesioniștilor IT din orice organizație, îmbunătățind colaborarea dintre aceștia și asigurând un nivel mai ridicat de eficiență. „Colaborând cu HP pentru oferirea unei abordări holistice privind managementul proceselor de business și sarcinile IT, continuăm să reducem distanța dintre mediul IT și clădiri", precizează Soeren Jensen (foto), Vice President Enterprise Management and Software în cadrul Schneider Electric. „Ajutându-i pe furnizorii de servicii IT să vizualizeze instant impactul oricăror modificări realizate în centrele de date, precum și costurile operaționale asociate acestor modificări, facem încă un pas important în direcția îmbunătățirii eficienței energetice în centrele de date și în mediile IT."

Soluția comună va combina proprietățile Convergent Management Consulting Services (CMCS) ale HP cu soluția de management al infrastructurii centrelor de date (DCIM) StruxureWareTM for Data Centers a Schneider Electric. Astfel, Schneider Electric și HP le oferă clienților o soluție unică pe piață, care permite conectarea infrastructurii fizice cu procesele de business pentru o analiză îmbunătățită a impactului asupra afacerii.

Capacitatea unică a StruxureWare for Data Center de a oferi vizibilitate, rapoarte și analize în profunzime asupra infrastructurii centrelor de date, precum și asupra clădirilor în care sunt amplasate acestea, ajută tehnologia DCIM să completeze software-ul Asset Manager al HP. Combinarea acestor două tehnologii le asigură clienților economii considerabile de energie și gestionarea mai eficientă a echipamentelor și serviciilor IT.

„DCIM oferă o vedere de ansamblu asupra centrelor de date pentru a asigura un nivel mai înalt de eficiență operațională și de planificare a capacităților. Totuși, în multe organizații lipsește mixul de expertiză în managementul IT, al clădirilor și al serviciilor care să le permită exploatarea la maximum a beneficiilor tehnologiei DCIM", a declarat Rick Einhorn, Vice President Technology Services, Datacenter Consulting în cadrul HP. „Convergent Management Consulting Services ale HP îi ajută pe clienți să valorifice soluția DCIM de top a Schneider Electric, StruxureWare, oferind un grad înalt de expertiză în Managementul Serviciilor IT (ITSM), infrastructură IT și clădiri, precum și un cadru pentru a conecta obiectivele de business, sistemele și procesele centrelor de date."

Schneider Electric și HP vor integra StruxureWare for Data Centers cu HP Universal Configuration Management Database (UCMDB), ceea ce va permite comunicarea si compatibilitatea dintre platformele de soluții pentru DCIM și Managementul Serviciilor IT (ITSM). De asemenea, HP va mapa funcțiile și proprietățile soluției StruxureWare for Data Centers în Convergent Management Consulting Framework. Această mapare le va permite consultanților să ofere recomandări informate privind implementarea soluției în centrele de date ale clienților și să determine cea mai bună cale de a integra sistemele generale ITSM și DCIM în mediul IT.

Software-ul end-to-end DCIM al Schneider Electric permite monitorizarea, operarea, analiza și optimizarea proceselor de alimentare cu energie electrică, răcire, securitate și consum al energie în centrele de date. Soluția StruxureWare for Data Centers este disponibilă imediat – mai multe informații pot fi găsite la acest link www.apc.com/struxureware/ro/ro/

.

Despre Schneider Electric

Companie specializată la nivel global în managementul energiei, cu operațiuni în mai mult de 100 de țări, Schneider Electric oferă soluții integrate pentru diverse segmente de piață, deținând poziții de lider în domeniul infrastructurii, al proceselor industriale, automatizărilor în construcții și al centrelor de date sau rețelelor. Schneider Electric are, de asemenea, o prezență extinsă și în domeniul aplicațiilor pentru segmentul rezidențial. Cei peste 140 000 de angajați ai companiei lucrează pentru a face energia sigură, fiabilă, eficientă, productivă și verde, realizând venituri din vânzări în valoare de 24 miliarde de euro în 2012, prin activitatea lor constantă de a ajuta persoanele și organizațiile „să profite la maximum de resursele energetice".

www.schneider-electric.com/ro