.

Intracom Telecom, un furnizor global de solutii si sisteme de telecomunicații, a carei subsidiara in Romania este Intrarom, a anunțat semnarea unui acord strategic cu Asociația Națională a Operatorilor Locali de Telecomunicații (AOTEC) din Spania, asociatie care reprezintă interesele industriei de telecomunicatii, pentru a furniza servicii de bandă largă ultra-rapide în următorii doi ani, membrilor sai.
 
Mai precis, prin acest acord, membrii AOTEC pot beneficia de soluțiile inovatoare ultra-rapide de bandă largă de tip Point-to-MultiPoint (PtMP) ale Intracom Telecom pentru banda licențiată de 28 GHz, oferind viteze de peste 200 Mbps pentru abonatii săi rezidențiali . În plus, membrii AOTEC vor avea posibilitatea de a oferi mai multe servicii cu valoare adăugată pentru abonații lor, utilizând soluțiile Smart City, IoT, Big Data și IPTV ale Intracom Telecom.
 
Antonio García Vidal, președintele AOTEC, a subliniat că această alianță va permite operatorilor locali să acceseze soluții de ultimă generație dezvoltate în cadrul Uniunii Europene, extinzând gama de posibilitati pentru toate firmele mici și mijlocii, în jur de 1.000 în Spania, prin intermediul asociației. Dl. Vidal a subliniat că Intracom Telecom s-a diferențiat prin valoarea sa adaugata "care se bazează pe soluții, nu numai pe produse" și si-a exprimat încrederea că cele două entități pot evolua dezvoltandu-se împreună. "Operatorii locali sunt firme de înaltă tehnologie, agenți de inovare care fac investiții continue în îmbunătățirea rețelelor de bandă largă", precizează Antonio Garcia Vidal.
 
Mohamed Ahmed, președinte și CEO al Intracom Telecom, a declarat: "Prin acest acord suntem hotărâți să sprijinim membrii AOTEC pentru a răspunde cererii tot mai mari de comunicații și de conectivitate la Internet de mare viteză pe întreg teritoriul Spaniei. Ne adresăm Iberiei considerand-o o piață strategică și am înființat o filială în Madrid pentru a sprijini nevoile clienților noștri, pentru a-i pregăti pentru epoca 5G și a le permite să beneficieze de portofoliul nostru de soluții complexe pe care ne dezvoltăm în mod constant pentru a răspunde nevoilor viitoare ale clienților ".