.

Sony Corporation (NYSE:SNE) și Google Inc. (NASDAQ:GOOG) au anunțat parteneriatul ce va oferi noi experiențe de divertisment, îmbinând platforma Android folosită de Google cu expertiza Sony în design de produs și tehnologie. Cele două companii analizează posibilitatea de a dezvolta noi produse bazate pe platforma Android, destinate căminului sau utilizării personale.

Prin intermediul acestui parteneriat Sony dorește să faciliteze potențialul de dezvoltare și accesibilitatea surselor deschise ale platformei Android de la Google, pentru optimizarea procesului de dezvoltare, oferind, în același timp consumatorilor o experiență în utilizare aflată în permanentă dezvoltare.

Noul parteneriat va permite companiei Google să contureze o nouă direcție destinată tehnologiei de ultimă generație, dezvoltată de Sony, prin soluții de proiectare inovatoare, design spectaculos și un portofoliu de produse și conținut diversificat cu scopul de a dezvolta o platformă extensivă, care să conducă la implementarea sistemului de operare Android la nivelul întregii industrii de electronice.

"Integrarea expertizei Sony ca lider în design-ul de produs, în soluții de proiectare și de dezvoltare, alături de flexibilitatea și potențialul de creștere al inovatoarei platforme Android, dezvoltate de către Google, vor oferi o nouă dimensiune a experiențelor de utilizare a Internetului. Prin acest parteneriat, Google va oferi un nou nivel de conectivitate și de integrarea a funcțiilor web pentru toate categoriile de produse Sony.", a afirmat Howard Stringer, Chairman, President și CEO al Sony Corporation.

"Credem că sistemele deschise vor conduce la mai multe inovații, libertate de alegere și apreciere din partea utilizatorilor și de aceea suntem încântați de colaborarea cu Sony pentru introducerea valențelor platformei Android utilizatorilor din întreaga lume", precizează Eric Schmidt (foto), Chairman și CEO al Google Inc.

Ca prim pas în această colaborare, Sony va introduce "Sony Internet TV", oferind astfel primele televizoare ce vor încorpora platforma "Google TV". Prin intermediul unei interfețe ușor de utilizat, utilizatorii vor putea să caute și să acceseze diferite tipuri de conținut web direct de pe televizor – o experință intensă de navigare destinată televizorului de acasă. "Sony Internet TV" va fi accesbili în primă fază în Statele Unite, în toamna anului curent, atât pentru modelele de televizoare cu suport propriu, cât și pentru cele cu player Blu-ray Disc integrat.

Pe viitor, Sony și Google doresc să maximizeze expertiza tehnologică acumulată în calitate de lideri ai pieței pentru a oferi produse și servicii ce vor facilita accesul utilizatorilor la conținutul web, oricând aceștia vor dori. Cele două companii analizează posibilitatea extinderii parteneriatului pentru gama de aplicații de divertisment Sony, bazate pe procesarea în cloud.

Despre Sony Corporation

Sony Corporation este un liderul în producția de de sisteme audio, video, de divertisment și de comunicații, alături de dispositive și produse tehnologice ainformatice destinate consumatorilor și piețelor profesionale. Prin expertiza sa în domeniul muzicii, filmelor și divertismentului pe computer, Sony se poziționează ca lider sl industriei de divertisment și electronice. Sony a înregistrat vânzări consolidate anuale de aproximativ 78 miliarde dolari pentru anul fiscal încheiat la date de 31 martie 2010. Sony Global web site: http://www.sony.net

Despre Google Inc.

Tehnologiile inovatoare de căutare ale Google conectează milioane de oameni din întreaga lume la sursele de informare, în fiecare zi. Fondat în 1998 de doctoranzii Universității Standford, Larry Page și Sergey Brin, Google reprezintă la momentul actual principala proprietate web a tuturor piețelor din întreaga lume. Programele Google de publicitate dedicată oferă afacerilor, indiferent de complexitate, rezultate cuantificabile, dezvoltând experiența web a utilizatorilor. Sediul central al Google este situat în Silicon Valley, cu birouri aflate pe teritoriul Europei, Asiei și celor două continente americane.

Pentru mai multe informații, vizitați www.google.com