.

Începând cu 16 iunie 2008, COSMOTE reduce cu până la 40% tarifele aplicate apelurilor realizate din România către destinații internaționale, pentru toți abonații săi. În același timp, noua grilă de tarifare a fost simplificată și cuprinde patru zone de interes.

Conform studiilor de piață efectuate, topul destinațiilor internaționale cuprinde țări din Europa, dar și state precum SUA, Canada și Israel. Pentru a facilita comunicarea pe acest segment, tarifele pentru apelurile către rețele fixe din zonele menționate au fost reduse cu până la 40%, la valoarea de 0,30 euro/minut (fără TVA).

În același timp, noile tarife internaționale către rețele mobile din SUA, Canada și Israel sunt de 0,30 euro/minut (fără TVA), iar pentru rețele mobile din Europa de 0,45 euro/minut (fără TVA).

La nivelul întregii piețe de telefonie mobilă din România, apelurile internaționale au înregistrat o creștere constantă în ultimii trei ani, numai în 2007 fiind consemnată o creștere procentuală de 40%, comparativ cu 2006. Se estimează că românii au vorbit, anul trecut, raportat la întreaga piață, peste 400 de milioane de minute către destinații internaționale.