.

Nokia a lansat canalul de fotbal Ovi Store ce oferă conținut exclusiv Pepsi precum și divertisment. Canalul fructifică prezența globală a Ovi Store pentru a oferi utilizatorilor Nokia pasionați de fotbal din întreaga lume o modalitate extrem de simplă de a cumpăra cele mai noi și populare aplicații și jocuri mobile dedicate fotbalului. Ca parte a ofertei Ovi dedicată fotbalului, imnul fotbalistic Pepsi pentru caritate "Oh Africa" va putea fi achiziționat de la Ovi Music Store. Melodia interpretată de Akon, artist nominalizat de 6 ori la premiile Grammy, alături de Keri Hilson, corul gospel din Soweto și 16 tineri din întreaga lume, este soundtrack-ul campaniei de fotbal Pepsi din 2010. În plus, temele și imaginile de fundal Pepsi cu fotbaliști faimoși sunt disponibile gratuit pe pagina principală Pepsi la www.ovi.com.

"Conținutul unic de la Pepsi îmbinat cu prezența globală inegalabilă a Nokia oferă pasionaților de fotbal din întreaga lume posibilitatea de a se implica în captivanta vară a fotbalului din acest an, oriunde s-ar afla", precizează Marco Argenti, VP &Global Head of Media, Nokia. "Promoția Ovi Store dedicată fotbalului oferă iubitorilor fotbalului acces rapid la știri, aplicații, jocuri și o gamă tot mai largă de conținut pentru personalizare de la echipe de dezvoltatori de top."

Claudia Lagunas, Digital & New Media Director, PepsiCo International, este de părere că "Colaborarea cu Nokia ne permite să ne conectăm și să comunicăm cu comunitatea mobilă globală. Nokia Ovi Store oferă un canal nou și captivant prin care putem împărtăși conținut dedicat fotbalului cu milioane de utilizatori pasionați de fotbal de pe întreg globul."

Nokia a lansat și competiția Nokia Skill Dribbler, care oferă pasionaților de jocuri mobile posibilitatea de a câștiga o călătorie pentru două persoane la Barcelona, unde vor urmări "El Clasico". Pentru a câștiga, participanții trebuie să-și etaleze talentul fotbalistic, să evite deposedarea de către adversar și să păstreze controlul asupra mingii cât mai mult pentru a acumula puncte. Participanții care obțin cel mai mare scor în fiecare săptămână vor primi un tricou cu autograf de la unul dintre cei mai cunoscuți fotbaliști din lume și un Nokia N97 mini. Câștigătorul competiției va merge la Barcelona. Pentru a juca Skill Dribbler, accesați www.ovi.com.

În afară de conținutul PepsiCo, canalul de fotbal al Nokia Ovi Store găzduiește o gamă largă de aplicații și alte tipuri de conținut dedicat verii fotbalului 2010. De la rezultate și actualizări ale scorurilor din campionate până la personalizarea terminalelor Nokia, fotbalul este mult mai distractiv atunci când ești implicat în acțiuni. Printre categoriile de conținut și funcțiile care vă aduc mai aproape de lumea fotbalului se numără:

Great Goals

Fie că susțineți Brazilia, Anglia sau pur și simplu apreciați fotbalul de calitate, Great Goals vă va deschide apetitul pentru ceea ce urmează printr-o serie de clipuri audio și video descărcabile, dedicate unor goluri excepționale înscrise de jucători de valoare.

Știri și rezultate din fotbal

Orinde în lume v-ați afla, nu puteți ajunge la toate meciurile din campionat dar puteți primi rezultate live. Știri despre vara fotbalului 2010 și aplicații de actualizare sunt disponibile de la cele mai importante website-uri dedicate fotbalului din lume. Livemobile Football, ESPN Soccernet și Goal.com sunt disponibile ca aplicații gratuite, care vă țin la curent cu știrile de ultimă oră din întreaga lume, preview-uri, rezumate ale meciurilor din principalele campionate din lume și multe altele.

Jocuri

Încercați cele mai noi jocuri de fotbal pentru dispozitive mobile și intrați în meciul de cupă din țara dumneavoastră. Jocurile disponibile includ Real Football 2010 de la Gameloft și Real Football Manager 2010 și luați-vă la întrecere cu ceilallți în jocul de ultimă generație Speedhero Multisport și cele mai noi jocuri de fotbal de la EA SPORTS.

Touchnote

O imagine valorează cât o mie de cuvinte, dar o carte poștală prin care reamintiți tuturor că echipa țării dumneavoastră a învins echipa adversă este neprețuită. Utilizând această aplicație puteți transforma imagini digitale în cărți poștale prin doar câteva clic-uri.

Rețele sociale

Fie că vă îndreptați către Africa de Sud sau sunteți în drum spre un bar din apropiere, puteți păstra legătura cu prietenii și familia și îi puteți anunța unde veți urmări meciul. Împărtășiți experiența dumneavoastră cu fanii de acasă, comentați meciurile, postați conținut media și aflați unde sunt cele mai apropiate petreceri. Este ușor să împărtășiți conținut de pe terminalul dumneavoastră Nokia pe site-uri de socializare precum Nimbuzz și Buddycloud.

Ovi Maps

Nu pierdeți meciul pentru că v-ați rătăcit. Utilizați noul Ovi Maps cu funcția gratuită de navigație auto și pietonală, dioponibil pentru smartphone-urile Nokia, pentru a găsi drumul către stadion, bar, parc sau orice altă locație în care alegeți să urmăriți meciul. După meci, găsiți cele mai interesante puncte de interes, restaurante, hoteluri și evenimente, oriunde v-ați afla, utilizând ghidurile de călătorie Lonely Planet și Michelin, disponibile gratuit împreună cu noul Ovi Maps. Pentru a descărca Ovi Maps, accesați www.store.ovi.com.