.

Centrul de cercetare și dezvoltare, Infineon Technologies, înființată în 2005, marchează în 2012 șapte ani de activitate în românia, repreyentând investiții de peste 100 de milioane de euro în oameni și mijlocae fixe, mai mult de 250 de ingineri români și o suprafață totală de aproximativ 5000 de metri pătrați, incluzând spații de birouri, laboratoare de cercetare și echipamente avansate de măsurare.

De la bun început, Infineon a acordat o atenție deosebită pregătirii profesionale. Între anii 2005 și 2006, IFRO a investit 5 milioane de euro pentru training-ul primilor 60 de angajați. Acest efort a continuat de-a lungul celor 7 ani, Infineon investind peste un sfert de milion de euro pe an în dezvoltarea de competențe și abilități, prin traininguri tehnice, programe de dezvoltare pentru așa numitele "soft skills", precum și programe de coaching și mentorat adresate inginerilor și managerilor deopotrivă.

Prezența Infineon a fost resimțită și în mediul academin din România, pentru dezvoltarea de competențe la nivel local, prin parteneriate cu universitățile din România: Universitatea Politehnica din București, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi (Iași), Universitatea Tehnică Cluj-Napoca și Universitatea Transilvania (Brașov). În medie, 20% din studenții actuali sunt stundenți, numărul acestora crescând în perioada verii.

Infineon iși propune să fie în frunte în domeniul său și să-și mențină avantajul competitiv printr-o activitate de cercetare, dezvoltare și inovare continuă.

Infineon a ales România pentru centrul de cercetare-dezvoltare, deși sprijinul financiar din partea autorităților a întârziat să apară, compania beneficiind de fonduri abia în momentul aderării României la UE. Cu toate acestea, Infineon a găsit în România:

- disponibilitate a unor bune capacități inginerești;

- mixuri de costuri din țară și distanță mică față de celelelate centre;

- orientarea puternică high-tech;

 

Fotografii de la centru de cercetare - dezvoltare Infineon Technologies România: