.

Cărți din domeniile literaturii pentru copii și educației, dar și din beletristică, economie, cultură și filozofie s-au numărat printre cele mai populare în cadrul Târgul Internațional de Carte de la Beijing desfășurat pe parcursul a cinci zile și încheiat pe 27 august, informează agenția Xinhua, citată de Agerpres. Multe dintre cărțile prezentate la târg au fost traduse în alte limbi, precum franceză, japoneză, rusă și arabă. Pe perioada târgului au fost încheiate 5.262 de contracte de drepturi de autor între China și alte țări, în creștere cu 4,9% față de anul precedent. Dintre acestea 3.244 au fost contracte de export și parteneriat, cu 5,5% mai multe, iar 2.018 au fost acorduri de import, cu o creștere anuală de 3,9%.
 
La târg au fost prezentate peste 10.000 de cărți publicate după cel de-al 18-lea Congres Național al Partidului Comunist din China, în cadrul unei expoziții incluse în cadrul evenimentului, găzduită de Administrația de Stat pentru Presă, Publicații, Radio, Film și Televiziune.
 
Cea de-a 24-a ediție a Târgului Internațional de Carte de la Beijing a atras peste 2.500 expozanți din 89 de țări și regiuni, mai arată sursa citată.