.

  • Petrom, Vodafone România și Raiffeisen Bank investesc împreună 130.000 euro în reamenajarea parcului din fața Casei Presei Libere
  • Primăria Sectorului 1 va asfalta parcul și va oferi băncile pentru parc
  • Agenția de Monitorizare a Presei donează 32 de copaci care vor înfrumuseța parcul
  • Pe 7 noiembrie, voluntari din fiecare companie au participat la Ziua Voluntarilor, ajutând la reconstrucția parcului

La inițiativa Petrom, Vodafone România și Raiffeisen Bank s-au alăturat proiectului de reamenajare a parcului din fața Casei Presei Libere din București. Cele trei companii vor investi peste 130.000 euro în reabilitarea parcului. Pe lângă investiția financiară realizată de cele trei companii, Primăria Sectorului 1 va asfalta aleile din zona parcului și va oferi bănci noi. De asemenea, Agenția de Monitorizare a Presei a donat 32 de copaci, pe care i-au plantat voluntarii,  pe 7 noiembrie. Printre voluntari s-au numărat și Mona Nicolici (CSR Communication Manager Petrom), Liliana Solomon (CEO Vodafone), Steven van Groeningen (CEO Raiffeisen Bank), Mircea Toma (Președinte Agenția de Monitorizare a Presei), Robin Barnett (ambasadorul Marii Britanii în România), Corina Dragotescu și Dragos Bucurenci..

Parcul, cu o suprafață de 8000 m2,  a fost construit în perioada anilor ’50 și nu a mai fost reamenajat de atunci. În prezent, parcul a devenit zonă de tranzit, fiind lipsit de funcționalitatea sa recreativă.

Această oportunitate de parteneriat a apărut odată cu demararea programului Primăriei Sectorului 1, "Adoptă un Spațiu Verde!". Prin acest program, Primăria dorește să reafirme importanța conservării și extinderii spațiilor verzi și să implice fiecare cetățean în rezolvarea acestei probleme. 
 
Mariana Gheorghe, CEO Petrom:
„Pentru noi, acest proiect completează seria de programe pe care le dezvoltăm în domeniul mediului, în cadrul platformei de responsabilitate socială „Respect pentru Viitor". Mă bucură faptul că am reușit să realizăm un astfel de parteneriat pentru o cauză bună: companii private, autorități publice și un ONG. Este o dovadă că ne putem uni forțele pentru a face lucruri bune și frumoase, indiferent de profilul activității noastre."

 

Liliana Solomon, CEO Vodafone:
„Bucureștiul trece prin transformări majore, iar nevoia de parcuri și de un aer mai curat este a noastră, a tuturor. Pentru Vodafone România, susținerea acestui proiect, alături de partenerii noștri, este mai mult decât o nouă inițiativă de responsabilitate corporativă pentru un mediu mai sănătos. Este o oportunitate de a ne implica angajații și cât mai mulți membri ai comunității într-o acțiune de voluntariat în urma căreia capitala va recâștiga un parc".

Steven van Groningen, Președinte și CEO Raiffeisen Bank:
„În București se construiește mult, spațiile verzi sunt din ce mai puține, iar aerul pe care îl respirăm devine de nerespirat. Numai împreună putem schimba ceva. Raiffeisen Bank s-a implicat în acest an în proiectul „Dâmbovița Verde" plantând copaci și arbuști de-a lungul râului. Astăzi facem un nou pas important pentru redarea unui parc Bucureștiului. Împreună cu partenerii noștri, ne-am propus să facem din spațiul din fata Casei Presei un loc în care îți dorești să stai pe o bancă sau să te plimbi".

Andrei Chiliman, Primarul Sectorului 1
„Spațiile verzi sunt și vor fi o prioritate pentru Primăria Sectorului 1. Diferența între cei 11m2 de spațiu verde care revin fiecărui bucureștean și cei 26 m2 prevăzuți de norma europeană se reflectă în aerul viciat pe care îl respirăm zi de zi. De aceea s-a născut proiectul "Adoptă un spațiu verde!" la care astăzi, aici avem parteneri trei dintre cele mai mari companii din economia românească și un ONG-cunoscut pentru proiectele sale din domeniul ecologic. Le mulțumesc tuturor și sunt convins că mulți alți bucureșteni le vor urma exemplul."

Costel Popa, Coordonator de Programe, Agenția de Monitorizare a Presei:
„Numai pom să nu fii în România de azi! Dacă pădurile vor fi defrișate în ritmul actual, în 70 de ani acestea nu vor mai exista decât în poveștile cu care ne vom adormi nepoții! De aceea, Agenția de Monitorizare a Presei s-a implicat în acest proiect, pentru a conștientiza societatea civilă asupra pericolelor pe care le aduc defrișările."