.

Royal Philips și Accenture au anunțat pe 7 octombrie succesul folosirii Google Glass pentru a îmbunătăți timpul de intervenție în cazul operațiilor chirurgicale și pentru a spori eficiența tratării complicațiilor din timpul procedurilor invazive. Ochelarii de la Google se conectează la sistemul Philips IntelliVue Solutions, transmițând doctorului prin intermediul Google Glass datele pacientului, precum și istoricul său medical. Astfel, este facilitat accesul medicului la informații clinice importante, fără ca acestuia să-i fie perturbată atenția și fiind apt să continue intervenția. Demonstrația noului concept de informare medicală ce folosește Philips IntelliVue și Google Glass dovedește cum personalul specializat care îl utilizează se poate concentra pe nevoile pacientului în timpul operației chirurgicale, având în față toate datele acestuia. De asemenea, medicul poate supraveghea semnele vitale ale pacientului de la distanță sau poate solicita asistența medicilor din alte săli.

"Trăim înr-o lume în continuă transformare, iar agilitatea și progresul din industriile conexe domeniului în care performăm sunt cele mai bune modalități de a le oferi oamenilor soluții practice, eficiente, care să le ușureze stilul de viață și care să le consume cât mai puțin timp", precizează Michael Mancuso, CEO, Patient Care & Clinical Informatics al diviziei de Healthcare de la Philips. Acest studiu demonstrează cum doctorii pot obține acces la informații importante în timp util, astfel încât ei pot aloca mai multă atenție pacientului și pot monitoriza cu mai multă exactitate evoluția stării de sănătate a acestuia. Este un prim pas în a demonstra cum tehnologia ne poate ajuta să ne îmbunătățim calitatea vieții."

Cercetătorii de la Philips au creat laboratorul Digital Accelerator, o platformă inovatoare, ce reunește echipe multidisciplinare din Olanda și India cărora li s-au alăturat și specialiștii de la laboratoarele Accenture Technology. Scopul platformei este acela de a descoperi multiplele utilizări ale ochelarilor Google și beneficiile pe care le au în eficientizarea funcționării blocului operator. Scopul acestui proiect a fost să demonstreze că Philips IntelliVue Solutions și Google Glass pot îmbunătăți performanța medicală, pentru ca apoi să continue explorarea altor oportunități de a integra cele două tehnologii în depistarea și tratarea diferitelor afecțiuni medicale.

"Realizările Accenture și Philips evidențiază nevoia de a folosi dispozitive portabile în industria medicală, pentru că acestea ajută personalul abilitat să se preocupe mai mult de pacient, fiind permanent conectați la istoricul lor medical", a spus Paul Daugherty, responsabil de dezvoltarea tehnologiei din cadrul Accenture. "Acest proiect evidențiază potențialul tehnologiei și a digitalului de a ne ușura munca și viața și suntem încântați să colaborăm cu Philips, pentru că împreună cu ei putem să dăm sens viziunii noastre", a mai adăugat acesta.

În afară de a utiliza dispozitive portabile fără a te folosi de mâini ca să le manevrezi, cercetările Google Glass IntelliVue Solutions au arătat că pentru un diagnostician este foarte important să aibă acces la informațiile personale ale pacientului în timp util. Cercetările viitoare este posibil să descopere modalitatea de a-i păstra pe doctori conectați la evoluția stării de sănătate a pacientului în timp real și după ce aceștia părăsesc sala de operație.

Astfel, cercetările se vor putea extinde și in alte sectoare precum:

Posibilitatea de a verifica în timp real, cu ajutorul Google Glass, semnele vitale ale pacienților

Posibilitatea de a cere informații sau imagini de la alți diagnosticieni din spital

Posibilitatea de a vedea pacientul în salonul de reanimare

Posibilitatea de a participa și de a susține conferințe cu alți specialiști

Posibilitatea de a înregistra operațiile în scopul de a fi folosite ca modalitate de bună practică în intervenții asemănătoare

Laboratorul Philips Digital Accelerator subliniază promisiunea Philips de a dezvolta soluții inovator care să îmbunătățească starea și recuperarea pacienților, care să ofere mai multă expertiză și care să largească accesul la tratament și îngrijire medicală. Astăzi, Philips oferă un portofoliu extins de soluții pentru monitorizarea pacienților, de la monitoare portabile și până la instrumente de imagistică și aplicații mobile care oferă acces la informațiile pacientului. Anual, mai mult de 190 de milioane de pacienți sunt supravegheați de sistemele de monitorizare Philips.

Royal Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHIA) este o companie diversificată care oferă produse și servicii din domeniul sănătății și bunăstării, concentrate pe îmbunătățirea vieții oamenilor cu ajutorul inovațiilor. Ca lider mondial în sănătate, lifestyle și soluții de iluminat, Philips integrează tehnologii și design în soluții centrate pe oameni, pe baza sugestiilor clienților și a promisiunii mărcii "sense and simplicity". Cu sediul în Olanda, Philips are peste 118.000 de angajați îndomeniul vânzărilor și serviciilor în peste 100 de țări din întreaga lume. Cu vânzări de 24,8 de miliarde de euro în 2012, compania este lider de piață în segmentul de îngrijiri cardiace, îngrijiri pentru afecțiuni acute și îngrijiri medicale la domiciliu, în domeniul soluțiilor de iluminat eficiente din punct de vedere energetic și al noilor aplicații de iluminat, precum și în produse de lifestyle pentru bunăstarea și plăcerea personală, deținând poziții puternice de lider în segmentul aparatelor de ras și întreținere pentru bărbați, aparatelor portabile de entertainment și igienei orale. Pentru mai multe știri despre Philips, accesați www.philips.com/newscenter.