.

Luni la Athenee Palace Hilton a avut loc lansarea oficială a Galileo România.

La eveniment au participat: Matthew Jones, Regional Managing Director, Emerging Markets - Europe, Middle East and Africa, Cendant Travel Distribution Services, Andrew Wong, Galileo International și Răzvan Balint, Galileo România

Galileo International, Inc., lider în domeniul sistemelor de distribuție globală (GDS) și filială Cendant (NYSE: CD) asigură o piață electronică prin care se permite companiilor aeriene, hotelurilor, companiilor de închiriere a autovehiculelor, companiilor de transport maritim și altor operatori de turism să-și vândă produsele celor care călătoresc în vacanță sau în interes de serviciu prin intermediul a 50.000 de agenții globale de turism din întreaga lume.

'žAceastă deschidere oficială în România reprezintă pentru noi rezultatul unei activități de peste șase luni în care am analizat foarte atent piața. Pentru Galileo International și Cendant Corporation acesta este cel mai nou birou și o piață foarte importantă pentru noi' a declarat Matthew Jones, Regional Managing Director, EMEA, Cendant Travel Distribution Services. 'žDezvoltarea transportului aerian și a turismului în România reprezintă o mare oportunitate pentru noi' a mai declarat oficialul Galileo.

Galileo este unul dintre cele mai puternice produse din industria turismului, parte din Cendant Corporation. Grupul include cele mai mari nume din turism, distribuție și industrie. Grupul are activități în peste 100 de țări cu venituri de peste 20 miliarde USD și mai mult de 30,000 de angajați.

Cendant Corporation are două domenii principale de activitate: piața imobiliară și turismul. Galileo International reprezintă cea mai importantă parte a componentei de turism.

Divizia de tursim este structurată în două părți: conținut și distribuție. Jumătate din echipa Galileo lucrează pentru a oferi clineților cele mai bune oferte și prețuri pentru rezervări.  În Africa cota de piață este de 63%, în Orientul Mijlociu 80% iar în Europa la un volul de peste 20 milioane de rezervări în 2005 cota de piață este de 25%.

România este o piață în creștere și este foarte importantă pentru Galileo. În ultimii trei ani numărul rezervărilor realizate prin agențiile de turism a crescut constant cu aproximativ 12% pe an. Este una din cele mai mari creșteri din Europa și reflectă creșterea economiei și turismului. Anul trecut România a înregistrat 1,5 milioane de segmente sau călătorii și se estimează că anul acesta se va depăși cifra de 1,7 milioane.

'žPe scurt, este un moment foarte bun pentru intrarea pe piață. Este un moment oportun pentru Galileo și o ocazie bună pentru agențiile de turism care au nevoie de alternative.' a declarat Răzvan Balint, General Manager, Galileo România. 'žÎncepând de luna viitoare vom oferi agențiilor de turism acces la toate oportunitățile Galileo Internațional și în plus  oferim consultanță, training în București și în provincie' a mai precizat reprezentantul Galileo România.

Cendant Travel Distribution Services: Divizia de distribuție a serviciilor de turism a Cendant Corporation (NYSE: CD) este una dintre cele mai mari și mai diverse din punct de vedere geografic colecții de mărci de călătorie și companii de distribuție. Divizia, cu aproape 5000 de angajați în peste 116 țări, include: Galileo, o companie lider mondial în domeniul serviciilor de distribuție (GDS), care deservește peste 44.000 de agenții de turism și peste 60.000 de hoteluri; companii servicii și de distribuție pentru hoteluri (TRUST, THOR, WizCom și Neat Group); renumite agenții de turism online  (Orbitz, CheapTickets®, Lodging.com, HotelClub.com și RatesToGo.com); Shepherd Systems, o companie de informații de pe piața companiilor aeriene; Travelwire, companie de turism internațional și software; Travel 2/Travel 4, furnizor internațional important de transport aerian pe rute lungi și furnizor de pachete de servicii de călătorie; soluții de management online pentru turismul de afaceri la nivel mondial, prin Travelport și Orbitz for Business.